Shop

НАДЕЖТА НА ИЗГУБЕНАТА ПЕСНА

eBook (ePub)
This item has not been rated yet
Price: $8.99
четириесет кратки раскази за изгубените вредности и иднина, за лицемерието но и за надежта. Се појавија во мојот двор, со далечната молитва на оџите од Челопек и... More > Стримница, но и ѕвонот на камбаната од црквата од Брвеница. Светулките во полето како да танцуваа по тој ритам. Песната на штурците, лавежот на кучињата и трепкањето на ѕвездите над уличните светилки во планината, се беше во некоја таинствена хармонија насобрана во мојот сокак. Ви ја праќам со поглед горе. Каде и да сте, секој ден, неминовно сте дел од мене. Како што сите сме дел од еден Бог. Во негова чест славиме и Велигден и Бајрам и сите празници на сите надежи што постојат на светот. И јас со надеж дека оваа книга ќе допре до човечкото во Вас Ви ја подарувам како парче насмевната душа.< Less
Available in ePub Format

Ratings & Reviews

Log in to review this item
There are no reviews for the current version of this product
Refreshing...
There are no reviews for previous versions of this product
Refreshing...

Product Details

ISBN
9781329458888
Published
August 12, 2015
Language
Macedonian
File Format
ePub
File Size
100.46 KB
Product ID
22312214

Formats for this Ebook

ePub
Required Software Any ePub Reader
Supported Devices Windows PC/PocketPC, Mac OS, Linux OS, Apple iPhone/iPod Touch... (See More)
# of Devices Unlimited
Flowing Text / Pages Flowing Text
Printable? Yes
Report This Content to Lulu >

Moderation of Questionable Content

Thank you for your interest in helping us moderate questionable content on Lulu. If you need assistance with an order or the publishing process, please contact our support team directly.

How does this content violate the Lulu Membership Agreement?

Keywords

Listed In

More From ЗОРАН СТОЈАНОВСКИ