Shop

PSHERËTIMA E ERËS - POEZI

eBook (PDF), 108 Pages
This item has not been rated yet
Price: $5.00
Lek Pervizi u lind në Skuraj të Kurbinit më1929, në një famiije fisnike me tradita patriotike. Kreu shkollën fillore e të mesme në Itali dhe vazhdoi liceun Artistik në Tiranë për pikturë. U dallue për talentin e tij artistik e letrar dhe që në moshë fare të re merret me krijim¬tari poetike duke shkrue disa poezi e dy poema, që mjerisht kanë humbun. I denuem dhe i ndaluem të merrej me krijimtari të lirë, e kaloi jetën në rrathët e ferrit ko¬munist, bashkë me mija viktima të tjera të pafajshme. Në ato kushte aq të vështira e të rrezikshme, me vullnet e vendosmëni të pamposhtun, mundi të krijojë e të ruajë në kujtesë, poezitë që paraqiten në këtë vëllim. Edhe si piktor, mbeti pa mundësi krijimtarie, ndonëse i nivelit të... More > naltë. Në diasporë ai merret me shkrime të ndryshme, në poezi e prose. Boton e drejton qyshë nga viti 1993 re¬vistën "Kuq e Zi" dhe angazhohet me veprimtari patriotike, duke për¬krahun nismat që i përkushtohen çështjes sonë kombëtare< Less
Available in PDF Format

Ratings & Reviews

Log in to review this item
There are no reviews for the current version of this product
Refreshing...
There are no reviews for previous versions of this product
Refreshing...

Product Details

Published
September 27, 2011
Language
Albanian
Pages
108
File Format
PDF
File Size
1.68 MB
Product ID
17356546

Formats for this Ebook

PDF
Required Software Any PDF Reader, Apple Preview
Supported Devices Windows PC/PocketPC, Mac OS, Linux OS, Apple iPhone/iPod Touch... (See More)
# of Devices Unlimited
Flowing Text / Pages Pages
Printable? Yes
Report This Content to Lulu >

Moderation of Questionable Content

Thank you for your interest in helping us moderate questionable content on Lulu. If you need assistance with an order or the publishing process, please contact our support team directly.

How does this content violate the Lulu Membership Agreement?

Keywords

Listed In

More From LEK PERVIZI