Search Results: ''

Search

×
×
×
×
3 results for ""
Xewnên di dîwêr de By Jeton Kelmendi
Paperback: $14.91
Prints in 3-5 business days
Helbestvan Jeton Kelmendi Sala 1978an de li bajarê (Peć/ Kosovo) ji dayik bûye. Li bajarê xwe dibistan qedand û xwendina xwe ya bilind jî li zanîngeha... More > (Prishtina/Priština) qedand, û piştre hate Belcîka û niha li Brokselê dijî û kar dike. J. Kelmendi, helbesvan e, Çîroknivîs e û rojnamevan e. Helbestên wî wergerîne 22 zimanan û di pir Antolojiyan de jî hatine belav kirin. ew di cihanê de weke balyozxanê helbesta Albanî xuya dike. Hêjayî gotinê ye jî ku ew di şerê rêzgarkirina Kosovoyê< Less
Vepra I By Jeton Kelmendi
Paperback: $24.12
Prints in 3-5 business days
Jeton Kelmendi është një pagëzues i mrekullueshëm poezish, të cilat na shtangin me aftësinë e tij të rrallë të përdorimit të... More > simboleve, që bëjnë të vibrojë imagjinata dhe të vijnë në jetë metafora krejtësisht origjinale me një rrjedhshmëri plot delikatesë. Aftësi kjo e krijuesve me talent të madh. [30] - Akademik Athanase Vantchev de Thracy, Paris përvojën njerëzore me një vizion të botës ekzistenciale të ndarë në tri boshte kryesore: koha, fjala dhe mendimi,- pastaj atdheu , dashuria dhe ëndrra. - Dr. Sherif Algayar, Kairo Egjipt Ky poet, mbyll çdo gjë në brendësinë e tij, në mënyrë që atë të mos e ruaj harresa, sikur sipas tij harresa vjen nga jashtë dhe jo nga brenda - Poete Heba Essam, Egjipt Thellësisht natyrë lirike, poezia e Kelmendit duket se njëkohësisht , tenton të rikrijojë një univers Epik, të marrë nën kontroll një kohë të ri-dëshiruar e gjendur në kontakt me tharmin shpirtëror, të përmbytur nga fjalët. - Dr. Dmytro TCHYSTIAK, Kiev Ukraine< Less
Vepra II By Jeton Kelmendi
Paperback: $20.63
Prints in 3-5 business days
Jeton Kelmendi është një pagëzues i mrekullueshëm poezish, të cilat na shtangin me aftësinë e tij të rrallë të përdorimit të... More > simboleve, që bëjnë të vibrojë imagjinata dhe të vijnë në jetë metafora krejtësisht origjinale me një rrjedhshmëri plot delikatesë. - Akademik Athanase Vantchev de Thracy, Paris Jeton Kelmendi na çon në shekullin njëzet e një, me një zë që po bëhet gjithnjë më i madh, Fjalët e tij operojnë mirë në gjuhë tjetër dhe amnore ose në përkthim arti i tij i përkthyer në 22 gjuhë anembanë botës dëshmon për vlerat artistike që ka ky autor shqiptar. - Poet Christopher Lawrence, Londër Jeton Kelmendi në përmbledhjen e tij poetike „Fevasil-lil-hadhf“ ka paraqitur përvojën njerëzore me një vizion të botës ekzistenciale të ndarë në tri boshte kryesore: koha, fjala dhe mendimi,- pastaj atdheu , dashuria dhe ëndrra. - Dr. Sherif Algayar, Kairo Egjipt< Less

Top 10

see more >
 
1
My Wars My Wars By Richard Bushong
Paperback: $14.36
 
 
2
Vein Book Vein Book By Eric Dohner
Paperback: $10.00