Search Results: ''

Search

×
×
×
×
4 results for ""
Kater drama By Xhemil Bytyçi
Paperback: $18.35
Prints in 3-5 business days
Prof. dr. Xhemil Bytyçi ishte për shumë vjet pedagog i rregullt i Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit të Prishtinës me gradën më të... More > lartë – profesor ordinar dhe është njëri ndër urologët më të njohur të Kosovës. Është i frytshëm në punën pedagogjike, shkencore e klinike. Ka marrë pjesë në shumë kongrese, seminare e simpoziume shkencore të karakterit kombëtar e ndërkombëtar në fushën e mjekësisë. Ka të botuar mbi 110 artikuj, studime e punime në revistat e specializuara profesionale nga fusha e urologjisë dhe e kirurgjisë.< Less
VALLËZIM YJESH By Xhemil Bytyçi
Paperback: $14.69
Prints in 3-5 business days
Doktor Xhemil Bytyçi, ashtu sikur që i është përmbajtur rigorozikisht Betimit të Hipokratit (Hippocrates, 460-377) për të ushtruar profesionin e... More > mjekësisë ndershmërisht – po ashtu i përmbahet edhe etikës konsistente të vjershërimit. Poeti, mbase më shumë se të gjithë krijuesit e tjerë, është ndërgjegja më e pastër e humanizmit. Ai është i stolisur me tiparet dhe ndjeshmëritë më të holla dhe më të sinqerta njerëzore. Autori në formulimin e vjershave të tij tanka pasqyron natyrën, stinët, dashurinë, trishtimin, zhgënjimin dhe emocione të tjera të fuqishme, siç parashohin zakonisht rregullat e këtij lloji të poezisë. Prof. Shyqri Nimani< Less
Farfurimë yllësie By Xhemil Bytyçi
Paperback: $17.73
Prints in 3-5 business days
Poezi haiku nga Xhemil Bytyçi. Është njëri nga poetët e njohur të Kosovës që shkruan Haiku.
SHKËNDIJAT MAGJEPSE TË SHPIRTIT By Xhemil Bytyçi
Hardcover: $32.46
Prints in 3-5 business days
Janë krijuar klube letrare gjithandej nëpër Evropë e gjetiu, që kultivojnë këtë trajtë shumë të veçantë dhe aq tërheqëse... More > në gjuhët e tyre amtare. Në këtë kontekst po përmendim portalin në internet WHA - ‘World Haiku Association’ (Asociacioni i Haikut Botëror), në të cilin janë përfshirë edhe poetët shqiptarë me vjershat e tyre në shqip dhe në anglisht. Kështu, është skalitur mendimi se “vetëm mendjelehtit e gjorë refuzojnë të ndikohen nga letërsia dhe poezia”. Poeti amerikan Carl Sandburg konstatonte se “Poezia është një jehonë që e pyet hijen të vallëzojë”. Gjendja poetike e doktor Xhemil Bytyçit gjithnjë është e preokupuar me vështrime, vrojtime, meditime dhe gjykime të urta, duke mos shpikur konkludime me porosi arbitrare. Jean Cocteau do të thoshte, “Poeti nuk shpik – ai vrojton”, andaj Bytyçi nuk sajon, ai vetëm shfaq fuqishëm shqetësimet dhe çastet e zhgënjimit të thellë: Përplasja veten Në botën e rreme Mes njerëzve kameleonë.< Less

Top 10

see more >
 
1
 
 
 
 
 
 
 
Age Verification Required
 
 
Age Verification Required