Search Results: ''

Search

×
×
×
×
3 results for ""
TERRIBLE SONGS By Lulzim Tafa
Paperback: $14.16
Prints in 3-5 business days
Tafa’s native soil is depicted in his poetry through intense emotions that turn into spoken and articulated thoughts, which later turn into radiant words. According to Plato “Poetry is... More > nearer to vital truth than history.” This great philosopher has given us the best definition of a genuine poetry that resembles Tafa’s writing style, substance and coherence. Dr. Peter Tase< Less
Shtini n'dhe këto fjale By Lulzim Tafa
Paperback: $15.54
Prints in 3-5 business days
POEZI QË LEXOHET LEHTË, POR NUK SHLYHET NGA KUJTESA Poezia më e re e Lulëzim Tafës, i cili rreth njëzet e sa vjet më parë botoi librin e vet të... More > parë, është refleks i kohës në të cilën jetojmë. Temat, motivet, idetë, figurat, fjalori poetik, gjithçka, mban ngjyrën e kësaj kohe. Nuk është çudi, prandaj, që në tekstin e saj shfaqen shpesh fjalë e shprehje të zhargonit të përditshëm, herë-herë edhe në anglisht, kurse celulari, interneti dhe mjetet e tjera teknike të kohës sonë dalin në vargje thuajse po aq sa edhe njeriu. Mirëpo, subjekti lirik i kësaj poezie, Uni i saj, është njëkohësisht njeriu i kësaj toke, i këtij nënqielli, çka do të thotë se ai ka tipare të forta lokale. Bota dhe karakteri i tij, edhe kur duken disi të largëta, burojnë nga mjedisi ynë. Prof. Dr. Agim Vinca< Less
Teuta By Lulzim Tafa
Paperback: $17.89
Prints in 3-5 business days
Iubirea este unul dintre pivoții din poezia lui Tafa, ca și viața și moartea, dragostea având forța de a preschimba timpul în ecou al împlinirii și... More > deșertul din inima unora, într-o oază a rodului și a visării perpetue. Căci foșnetul vântului ori al istoriei poate dezvălui teismul unei interiorități însemnate de înțelegerea clipei, ca și de tăcerea celor ce s-au jertfit, or Lulzim Tafa posedă știința să înțeleagă taina bobului de rouă în liniștea dinaintea zorilor, ca și sunetul clopotului ce prevestește întâmplarea viitoare. Poezia lui Lulzim Tafa, cel mai cunoscut și tradus poet din Kosovo, are efect de ecou, fiind, deopotrivă, o pledoarie pentru recuperarea afectivă a trecutului umbrei insului, dar și al istoriei acestei părți de lume balcanică, generatoare de fiori ai poeziei, dar și ai tensiunilor latente. Ion Deaconescu< Less

Top 10

see more >