Search Results: ''

Search

×
×
×
×
2 results for ""
The Bektashi Pages By Naim Frasheri
Paperback: $10.92
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
The Bektashi Sufi Order has long been recognized for its tolerant and broadminded interpretation of Islam. In his essay The Bektashi Pages, Naim Frashëri (1846-1900), a man often hailed as the... More > father of modern Albanian literature, discusses the moral and ethical values of the faith of his youth. One of the more noteworthy features of the text is that it was written using a language and vocabulary that Westerners would find graspable. This current edition includes a brief survey of the doctrines of the Bektashi Order, an account of its place in Albanian history as well as an introduction to the text and its author. This book is an excellent introduction for anyone wishing to study the ethical worldview of one of Islam's most celebrated Sufi orders. (b&w illustrations)< Less
Qerbelaja By Naim Frasheri
Paperback: $15.00
Prints in 3-5 business days
Ne do ta shqyrtojmë këtë krijim memorial të shkrimtarit Naim Frashërit me ndikimin e tij bukur të dukshëm tek krijuesit e tjerë letrar, jo vetëm në... More > nxitjen të shkëndijave ndriçuese që poema “Qerbelaja” ka inspiruar shumë poet shqiptarë, por edhe qasjen se si kanë ndikuar mesazhet me plot dituri dhe urtësi hyjnore e zbritur në rrafshin njerëzor për të mirën e shoqërisë. Duke gërshetuar mesazhet letrare të krijuesit të madh kombëtarë siç është Naim Frashëri, duke vlerësuar punë e palodhur të shumë autorëve në këtë fushë dhe zhanër letrar, ne gjeneratat e ardhshme u jemi mirënjohës të gjithë këtyre krijuesve, ideologëve të mëparshëm, të cilit kanë sjellë mjaft elemente të përbashkëta si në ideologji (këtë rast atë fetare), por edhe në aspekte të tjera të përditshmërisë së jetës.< Less

Top 10

see more >
 
1
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
6
The Auctioneer's Apprentice  A Parable For Living An Abundant Life The Auctioneer's... By Chad Coe
Paperback: $19.99