Search Results: ''

Search

×
×
×
×
27 results for ""
KRITIKA LETRARE DHE "SFIDAT": MEDIA E RE DHE KRIJIMTARIA SHQIPTARE By Fatmir Terziu
Hardcover: $98.80
Ships in 6-8 business days.
... Një vizitë mendore në kompleksin linguistik të Archerit nuk mjafton të krekoset në hapjen dhe mbylljen e kapakut të fundit. Natyrshëm një libër i... More > tillë, duhet hapur me kujdes disa herë në një veprim estetik që nis me kapakun e tij të parë dhe me një veprim po aq estetik që natyrshëm kupton atë që ky libër duhet ‘përkëdhelur’ e mbajtur miqësisht, ndoshta aq sa “Lufta dhe Paqja”, (War and Peace) “I zoti i Unazave” (The Lord of the Rings) apo edhe dhjetë librat e tjerë që figurojnë si më të lexuarit dhe më të vlerësuarit në skenën letrare botërore...< Less
Eagles' Voices By Fatmir Terziu
Hardcover: List Price: $82.81 $20.70 | You Save: 75%
Ships in 6-8 business days.
A WINDOW INTO ALBANIAN POETRY The point has previously been made in many academic studies that media and poetry are recognised as the salient aspect of culture and, of course, the culture is a... More > significant aspect of identity. From my point of view and from my long experience in Albanian media I found that identity could also be seen to be constructed through social interactions and political and cultural interests (and therefore is classless and shifting), rather than being a fixed entity. For example, in considering the involvers within media and poetry, the following questions need to be addressed: 1. Who are they? 2. How do they see themselves? 3. How do they see each other? 4. Are there any discrepancies between how they perceive themselves and how they are perceived by another party or other parties in the interaction? With these authors I have tried to identify the importance of knowledge as the window for Albanian poetry.< Less
Një sy pas në letërsinë për fëmijë By Fatmir Terziu
Paperback: $33.56
Ships in 3-5 business days
(1 Ratings)
Në krijimtarinë letrare shqipe të letërsisë për fëmijë, mund të thuhet se vitet 1978-1979-të kanë qenë vite ku kjo risi e krijimtarisë... More > aktivizoi një numër të konsiderueshëm autorësh. Vetëm nga Shtëpia Botuese “Naim Frashëri” në vitin 1978 në letërsinë artistike shqipe, u përfshinë autorë si L. Arapi me “Pse Petriti mbeti prapa?”, B. Bajraktari me “Një përrrallë për motrën e vogël të Mikenit”, M. Bala me “Boçëzat e bardha”, B. Balliçi me “Moj e vogla, moj e mira”, A. Bishqemi me “Drugdhendësi i vogël” dhe “Fidani i dardhës”, P. Bjedi me “Kantieri në festë”, G. Bushaka me “Çufoja dhe bubi kaçurrel”, Xh. Bushati me “Hyni në çadrën time”, F. Cakaj me “Jam bir i poppullit tim”, H. Ceka me “Gëzim i motrave”, F. Çakërri me “Ç’u bë bora”, S. Çakshiri me “Në pyll buzë rrjedhës”, M. Çullhaj me “Fitorja e milingonave”, B. Dedja me “Republikën Popullore Socialiste mbrojmë”, V. Dilo me “Bekçiu i fshatit” dhe O. Grillo me “Ai që mundi perandorin”.< Less
KOJRILLAT By Fatmir Terziu
Hardcover: $38.81
Ships in 6-8 business days.
Një roman që të befason që në kapitujt e parë. Një roman që e zgjeron botën shqiptare në hapësirë dhe në kohë. Një... More > libër policesk dhe njëkohësisht një romancë dashurie që nuk e kemi as parë e as dëgjuar të ndodhë me një femër të bukur shqiptare në Londër dhe jo vetëm aty. Një roman i shkrimtarit Fatmir Terziu, ku dokumentat sekrete dhe gruaja misterioze Madam Zeinep Vlora vetëm sa janë maja e ajzbergut të vërtetë. Një roman që për nga radha e romaneve të shkruara nga ky shkrimtar është i treti e që pason romanet “Grykësit” dhe “Bunari”.< Less
Lumenjtë e ëndërrave By Fatmir Terziu
Paperback: List Price: $7.93 $5.95 | You Save: 25%
Ships in 3-5 business days
(1 Ratings)
Është vëllimi i pestë poetik i Fatmir Terziut...Vlerësime të shumta ka marë nga poetë e krijues të të gjitha hapësirave. Është... More > vëllimi më në zë i poetit.< Less
Blirët e Pejës By Fatmir Terziu
Paperback: $13.87
Ships in 3-5 business days
Ishte viti 1936-të. E Premtja e atij viti që shënonte datën nëntë Tetor. Një shenjë në histori, sot që trisht përshpirtjet e një dashurie... More > që përfundoi në tragjedi. Një dashuri shqiptare që mori tre jetë në Pejë... Shqiptari i quajtur Abdullah Brahimoviçi kishte planifikuar të kthehej në Shqipëri për të tërhequr familjen e tij të plotë.< Less
TEARING UP THE PAST By Fatmir Terziu
Paperback: $26.24
Ships in 3-5 business days
My childhood memories sometimes are like a flash. It is like a dream when inspiration comes around and around without thinking and concentration.
Në vend të Lotit... By Fatmir Terziu
Paperback: $55.57
Ships in 3-5 business days
Ashtu të lodhur, të dërmuar e shpirttrazuar prehemi në katër cepat e botës, me një çantë kusuresh e shpresash me vete Dhe menjëherë ndeshemi... More > me fatin tonë, me peshën e sfidën e tij përballë integrimit, pjesës tonë në shqip që përkon me gjetjen e vetvetes. Por ndryshe nga të tjerët, çuditërisht ne shqiptarët rrëmbehemi jo pak herë nga rrjedhat e kohës...< Less
Bunari By Fatmir Terziu
Paperback: $8.71
Ships in 3-5 business days
Shkaqet e ngjarjeve janë gjithnjë e më interesante se vetë ngjarjet. (Marcus Tulius Cicero (106-43 pes), shkrimtar. politikan dhe orator i madh romak.)
Grykës By Fatmir Terziu
Paperback: List Price: $11.82 $8.87 | You Save: 25%
Ships in 3-5 business days
Shkrimtari Fatmir Terziu përdor stilin konçiz e dinamik. Dialogje të shkurtëra si frymëmarrjet e ndërprera nga ankthe të ditës. (Agim Shehu, shkrimtar,... More > Zvicër) “Grykës” është një roman aksion, ku lirikja e dramatikja brenda librit duken si në një simbiozë të plotë. Ka një gjuhë filmike. Autori kërkon që të përfshijë në aksion një spektër pak më të gjerë. (Aleko Likaj, shkrimtar, Francë) Romani “Grykës” është libër bashkëkohor interesant për lexim i shkruar me kujdes të veçantë me përgjegjësi dhe me një art të avancuar krijues të autorit. (Bilall Maliqi, kritik, Preshevë)< Less