Search Results: 'Dodona'

Search

×
×
×
×
2 results for "Dodona"
The Sibyls: the First Prophetess’ of Mami (Wata):The Theft of African Prophecy by the Catholic Church By Mama Zogbé
Paperback: $20.00
Prints in 3-5 business days
(4 Ratings)
The Theft of African Prophecy by the Catholic Church: For 6,000 years, Africa was ruled by a powerful order of Sibyl matriarchs. They produced the world's first oracles, prophetess and prophets.... More > known as "Pythoness," they worked the oracles in the Black Egyptian colonies in ancient Greece, Rome, Turkey, Israel, Syria and Babylon. Their holy temples were more numerous than the churches of today. In ancient Rome, they first established the "holy seat" of the Vatican advising the world's heads of state. Centuries before Christ, they cured epileptics, the blind, lepers and “casted out demons.” It was a Sibyl who called-up the spirit of "Apostle" Samuel. Their "pagan" prophecies were used by the emerging Roman papals to create a “western theological” foundation and became the undisputed precursor for their Christian Bible. African women's religious history is finally being unearthed, exposing shocking revelations buried for more than 2000 years.< Less
Gjergj Bubani By Kliton Nesturi
eBook (ePub): $9.00
Kjo vepër, e ndërtuar në një stil origjinal, merr përsipër analizën e krijimtarisë letrare dhe publicistike të Gjergj Bubanit, një prej... More > intelektualëve brilantë, që kontribuan në letërsinë, publicistikën dhe emancipimin e shoqërisë shqiptare qysh prej fillimit të viteve ´20 e deri në gjysmën e parë të viteve ´40. Gjergj Bubani e nisi udhën në publicistikë në vitin 1919, me shkrimet në gazetën “Kuvendi”, që dilte në Itali. Ai u bë një nga penat më aktive dhe më pas për një kohë të konsiderueshme, kryeredaktor i gazetës “Shqipëri’ e re”, e cila botohej në Konstancë. Veprimtaria e tij publicistike u shtri edhe në organe të tjera të kohës. Ai botoi edhe vetë disa organe të shtypit shqiptar, “Dodona”, “Zëri shqiptar”, “Kuvendi kombëtar”, ku më kryesorja ishte gazeta “Kosova”, e cila u bë një mbrojtëse e flaktë e çështjes dhe situatave që kalonte Kosova në vitet ’20-’30.< Less