Search Results: 'Kultura'

Search

×
×
×
×
33 results for "Kultura"
Kultura Kriplů Leden 2009 - Leden 2010 By Kultura Kriplů
eBook (PDF): $0.00
Download immediately.
Collection of texts from weblog www.kulturakriplu.net
Kultura Kriplů Leden 2009 - Leden 2010 By Kultura Kriplů
Paperback: $44.69
Ships in 3-5 business days
Collection of texts from weblog www.kulturakriplu.net
KULTURA DHE IDENTITETI SHQIPTAR By NDUE UKAJ
eBook (PDF): $5.00
Download immediately.
“Tekstet e diskursit publicistik dhe kulturor, të prezantuara në këtë libër, me titull, “KULTURA DHE IDENTITETI SHQIPTAR”, janë përzgjedhje e... More > shkrimeve të autorit, shumica prej të cilave, janë të botuara ne media te ndryshme, gjatë viteve 2004-2010. Në serinë e debateve të hershme për identitetin, kulturën dhe civilizimin shqiptar, unë mbroj me konsekuencë përkatësinë civilizuese europiane të shqiptarëve.” Ndue Ukaj< Less
KULTURA DHE IDENTITETI SHQIPTAR By NDUE UKAJ
Paperback: $20.00
Ships in 3-5 business days
“Tekstet e diskursit publicistik dhe kulturor, të prezantuara në këtë libër, me titull, “KULTURA DHE IDENTITETI SHQIPTAR”, janë përzgjedhje e... More > shkrimeve të autorit, shumica prej të cilave, janë të botuara ne media te ndryshme, gjatë viteve 2004-2010. Në serinë e debateve të hershme për identitetin, kulturën dhe civilizimin shqiptar, unë mbroj me konsekuencë përkatësinë civilizuese europiane të shqiptarëve.” Ndue Ukaj< Less
ARSIMI DHE KULTURA NË MYZEQE (1912 - 1990) By PETRAQ DHANA
eBook (PDF): $6.49
Download immediately.
...Një libër voluminoz mbi 500 faqje i njërit prej kuadrove që bëri emër viteve të shkuara në Lushnje. Libri i tij është një minierë ... More > informacionin. Aty na jepet një pamje e gjere e zhvillimit të arsimit dhe kulturës në harkun kohor 1912-1990. “Arsimi dhe Kultura në Myzeqe” është një kontribut i spikatur në historiografinë tonë. Është shfrytëzuar një material i pasur arkivor i cili nuk ka lënë në harrese hapat vendimtare që u hodhën në arsimin parashkollor, fillor, shtatëvjeçar e të mesëm që do të çonin patjetër në ngritjen e horizontit shkencor e kulturor të rinisë shkollore….< Less
ARSIMI DHE KULTURA NË MYZEQE (1912 - 1990) By PETRAQ DHANA
Paperback: $30.00
Ships in 3-5 business days
...Një libër voluminoz mbi 500 faqje i njërit prej kuadrove që bëri emër viteve të shkuara në Lushnje. Libri i tij është një minierë ... More > informacionin. Aty na jepet një pamje e gjere e zhvillimit të arsimit dhe kulturës në harkun kohor 1912-1990. “Arsimi dhe Kultura në Myzeqe” është një kontribut i spikatur në historiografinë tonë. Është shfrytëzuar një material i pasur arkivor i cili nuk ka lënë në harrese hapat vendimtare që u hodhën në arsimin parashkollor, fillor, shtatëvjeçar e të mesëm që do të çonin patjetër në ngritjen e horizontit shkencor e kulturor të rinisë shkollore….< Less
WIERSZE POŚWIĘCONE ZIEMI ŚWIĘTOKRZYSKIEJ By Henryk Rogowski
eBook (PDF): $5.00
Download immediately.
(1 Ratings)
Wiersze powstały podczas mojego urlopu w Suchedniowie i okolicach. Zwiedzałem tą piękną ziemię i rodziły się słowa. Motorem do napisania tego cyklu... More > wierszy była dbałość o dawną historię, dobra, pamiątki Narodowe, ludzi okolicznych, nauczycieli, dzieci ze szkół, księży, słowem, ludzi tam zamieszkających. Zachęcam do poczytania tych wierszy, przeczytania ich dzieciom mieszkającym w innych regionach Polski, świata. Będzie to nauka patryiotyzmu. Pozdrawiam serdecznie i zaproponuje mój film. http://www.youtube.com/watch?v=juU7rsiO9KY< Less
Onze cultuur By John Baselmans
Paperback: List Price: $15.00 $9.00 | You Save: 40%
Ships in 3-5 business days
(1 Ratings)
Als men op het eiland Curaçao niet uit komt in een gesprek of een discussie wordt het snel afgedaan met dat het ‘onze cultuur’ is. Wat dat dan ook moge zijn. En zo komen we al heel... More > snel op de laatste omschrijving terecht uit de van Dale: Cultuur is een ‘ontwikkelingsniveau’. We zien heel veel op dit eiland dat er achter een cultuur gescholen wordt als het gaat om de manier van leven en handelen. Veelal wordt er snel geroepen ‘Het is nu eenmaal onze cultuur’. Het woord is een werkelijke toevlucht geworden in gesprekken en discussies. Het is onze cultuur en je moet het dan zo maar aannemen. Vraag je dan hoe deze cultuur in elkaar zit, hoor je veelal vrij duistere verhalen die alleen maar verklaren hoe het ontwikkelingsniveau van deze mensen is. We gaan in dit boekje in de cultuur van het eiland Curaçao spitten. Gaat u mee in deze reis?< Less
francesco passion food foto ebook By piccione francesco
eBook (PDF): $2.18
Download immediately.
(1 Ratings)
per francesco la kucina e arte kultura
Adventures ng Isang Pinoy sa Switzerland By Marvin B
eBook (PDF): $12.50
Download immediately.
A diary written in Taglish by a Pinoy OCW who lived in Switzerland for 1 year from October 2005-2006. Experience the culture of Switzerland and journey through Western Europe through the eyes of a... More > Filipino.< Less