Search Results: 'LETERSIA'

Search

×
×
×
×
4 results for "LETERSIA"
KRITIKA LETRARE DHE "SFIDAT": MEDIA E RE DHE KRIJIMTARIA SHQIPTARE By Fatmir Terziu
Hardcover: $98.80
Prints in 3-5 business days
... Një vizitë mendore në kompleksin linguistik të Archerit nuk mjafton të krekoset në hapjen dhe mbylljen e kapakut të fundit. Natyrshëm një libër i... More > tillë, duhet hapur me kujdes disa herë në një veprim estetik që nis me kapakun e tij të parë dhe me një veprim po aq estetik që natyrshëm kupton atë që ky libër duhet ‘përkëdhelur’ e mbajtur miqësisht, ndoshta aq sa “Lufta dhe Paqja”, (War and Peace) “I zoti i Unazave” (The Lord of the Rings) apo edhe dhjetë librat e tjerë që figurojnë si më të lexuarit dhe më të vlerësuarit në skenën letrare botërore...< Less
Zero 3D By Arb Elo
Paperback: $13.31
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
Arb Elo, Zero 3D, poezi shqip, letërsi, mirazh, xixa të zeza, letërsia e re shqiptare, poezia e pas 90'ës, botime "mirazh"
Jeta jeton ne mua By Eduard Harents
Paperback: $9.61
Prints in 3-5 business days
Poeti armen, Eduard Harents, është poet shumë produktiv, prej emrave të njohur, nga letërsia armene, e që vjen me këtë botim edhe në gjuhën e... More > letërsinë shqipe, me përkthim e përkujdesje ngase kjo poezi, është një poezi e thellë si mendim dhe e shprehur bukur si kuptim. Poezitë e përzgjedhura, nga poeti Harents, janë impuls për lexuesin, kudo që ndodhet lexuesi, për ti kapur perceptimet nga individi në individ, që ta shohë më mirë karakterin e shoqërisë kudo që ajo ndodhet, duke ndertuar një pasqyrë të refleksioneve të tija për Botën dhe gjërat me të cilat merret poeti. Jeton Kelmendi, Bruksel< Less
SHKËNDIJAT MAGJEPSE TË SHPIRTIT By Xhemil Bytyçi
Hardcover: $32.46
Prints in 3-5 business days
Janë krijuar klube letrare gjithandej nëpër Evropë e gjetiu, që kultivojnë këtë trajtë shumë të veçantë dhe aq tërheqëse... More > në gjuhët e tyre amtare. Në këtë kontekst po përmendim portalin në internet WHA - ‘World Haiku Association’ (Asociacioni i Haikut Botëror), në të cilin janë përfshirë edhe poetët shqiptarë me vjershat e tyre në shqip dhe në anglisht. Kështu, është skalitur mendimi se “vetëm mendjelehtit e gjorë refuzojnë të ndikohen nga letërsia dhe poezia”. Poeti amerikan Carl Sandburg konstatonte se “Poezia është një jehonë që e pyet hijen të vallëzojë”. Gjendja poetike e doktor Xhemil Bytyçit gjithnjë është e preokupuar me vështrime, vrojtime, meditime dhe gjykime të urta, duke mos shpikur konkludime me porosi arbitrare. Jean Cocteau do të thoshte, “Poeti nuk shpik – ai vrojton”, andaj Bytyçi nuk sajon, ai vetëm shfaq fuqishëm shqetësimet dhe çastet e zhgënjimit të thellë: Përplasja veten Në botën e rreme Mes njerëzve kameleonë.< Less

Top 10

see more >
 
 
 
 
 
 
 
6
Birth Log Book Birth Log Book By Emily Rumsey
Paperback: $20.00