Search Results: 'Makedonija'

Search

×
×
×
×
6 results for "Makedonija"
When a Name Becomes a Game: Negotiating the Macedonian Identity By Victor Sinadinoski
Paperback: $8.99
Prints in 3-5 business days
A legal, historical, and political analysis of the name dispute between Greece and Macedonia.
ЗАДУШНИЦА By Зоран Стојановски
eBook (PDF): $8.99
Песните за Елена и Ивана се... More > пишувани, изживеани и исплакани, во периодот од 1992-1995 година, без никаква намера некогаш да бидат објавени.Тие беа сокривани и заклучувани само во мојата душа, со страв дека некој друг ќе ги види и ќе предизвикаат кај мене одвратно чувство на сожалување, шепоткања зад грб и скришни погледи кон „вонземјанинот.“ Во меѓувреме поминаа многу години. Многу рани се подзатворија, но едно парче лузна, остро како црн конец, обвиткан околу душата, упорно тежеше да се раскине и да се рашири наоколу... Сите кои ќе се почувствуваат растревожени од стиховите за Елена и Ивана... Или од стиховите за душа на сите останати, спомнати и неспомнати... Стихови кои се пишувани и после 1995 година...Нека не ми замерат... Нека ги сватат само како свеќи за задушница...Или како молитви...За некој свој... Најмил.< Less
Épiphénomène Fuyant de Dougna n°1 By Vesna Sucurovska
Paperback: $13.87
Prints in 3-5 business days
Un conte en français, ama i odlicna Makedonska Kultura, na makedonski, od interesno pointeresno, Dounjicke, Donce, i taka nataka ! "Ne Stoj, Doné, Donké ......."
Ptica Vo Kafez By Svetislav Rakic
eBook (ePub): $2.10
Ако не можам крилја да ти дадам за... More > да полеташ, можам парчиња синило од моето небо, за секоја година по едно, да ти подарам, па да се чувствуваш како да си на него и тогаш кога ќе ме нема...< Less
Srpski Francuski Makedonski za Putovanje - Serbe Français Macédonien pour Voyage By Vesna Sucurovska
Paperback: $9.31
Prints in 3-5 business days
Du vocabulaire facile en théatre, pour les achats et voyages, en Sérbie, France, Macédoine. Lako pricanje za kupovinu i putovanje u Srbiju, Francusku, Makedoniju. Lesen recnik... More > vo teatarska forma, za snabdevanje i patuvanje vo Srbija, Francija, Makedonija.< Less
Voyage Franco-Macédonien Complet / Celosno Francusko Makedonsko Patuvanje By Vanessa Vassallucci
Paperback: List Price: $19.17 $16.29 | You Save: 15%
Prints in 3-5 business days
Voyager, parler la langue et connaître la culture de la République de Macédoine, c'est possible : bon voyage à toutes et à tous ! Patuvanje niz Republika... More > Makedonija, na Francusko Makedonski jazik : dobro patuvanje na site vas !< Less

Top 10

see more >
 
1
The CashPT® Blueprint: How I Built and Scaled a Successful Cash-Based Physical Therapy Practice Even When I Was Told It Was Unethical, a Bad Idea and That No One Would Pay More Than Their Copay for Physical Therapy! The CashPT®... By Aaron LeBauer
Paperback: $19.97
 
 
 
 
 
 
 
 
10