Search Results: 'NATYRA'

Search

×
×
×
×
4 results for "NATYRA"
Mësoj ngjyrat nga natyra I learn colours from nature By Renalda Marilena Q.Cullhaj
Paperback: List Price: $27.63 $15.20 | You Save: 45%
Prints in 3-5 business days
Një mënyrë zbavitëse për vogëlushët tanë duke mësuar ngjyrat përmes fotove nga natyra në Shqip dhe Anglisht.
KRITIKA LETRARE DHE "SFIDAT": MEDIA E RE DHE KRIJIMTARIA SHQIPTARE By Fatmir Terziu
Hardcover: $98.80
Prints in 3-5 business days
... Një vizitë mendore në kompleksin linguistik të Archerit nuk mjafton të krekoset në hapjen dhe mbylljen e kapakut të fundit. Natyrshëm një libër i... More > tillë, duhet hapur me kujdes disa herë në një veprim estetik që nis me kapakun e tij të parë dhe me një veprim po aq estetik që natyrshëm kupton atë që ky libër duhet ‘përkëdhelur’ e mbajtur miqësisht, ndoshta aq sa “Lufta dhe Paqja”, (War and Peace) “I zoti i Unazave” (The Lord of the Rings) apo edhe dhjetë librat e tjerë që figurojnë si më të lexuarit dhe më të vlerësuarit në skenën letrare botërore...< Less
Fragment Tokë - Perde By Robert Skyler
eBook (ePub): $4.99
Fragment Tokë – Një aventurë epike në drejtit mani-, kjo seri e, tregime të shkurtra racionale; peshat e njohurive të sigurisë kundër nënshtrimit... More > të të kuptuarit.   Perde: Lulëzuar Në Dekadenca   Çfarë kuptimi ka pak në botë është ushtruar nga ata dalluar veten me tiraninë e ne. Ne i quajmë ato ata, dhe duke bërë kështu të matem këtë tirani me shpresë se mund të mbështesin në vend se të na vij. Por si ëndrrat më që nuk mund të mbijetojnë dritën e ditës, na lënë pa mbështetje, koprrac, dëshirë kapur me atë që ata thonë se sikur të ishin folur, me zërin tonë, me anë të bëjmë iluzionet e tyre jetojnë në drejtim natën e ardhshme... Që ne të mund të ëndërrojnë sërish.   Dhe, Thjeshtë English Edition: What small know there is in the world is force by those mark them with the rule of we...   Dhe, English Edition: What little understanding there is in the world is wielded by those distinguishing themselves with the tyranny of we...< Less
Malle Per Vendlindjen By Skender Gjana
Paperback: $7.83
Prints in 3-5 business days
Keto vjersha pershkruajne jeten, lufterat, zakonet dhe traditat e brezave duke filluar qe nga lufta me serbet e deri ne ditet tona. Me figura shume te gjetura poetike eshte pershkruar jeta normale e... More > njerezve te thjeshte qe lufta per mbrojtjen e trojeve i ka hedhur ne vijat e para te sulmit kunder serbeve dhe me vone kunder italianeve dhe gjermaneve. Natyra eshte pershkruar me freskine e ujerave te ftohta qe burojne nga malet...dhe me butesine dhe aromen e luleve te molles. Trimeria, zgjuarsia dhe puna e palodhur e njerezve eshte gdhendur ne vargje, po ashtu dhe urrejtja, dashuria dhe zhgenjimet (veqanerisht zhgenjimet nga qeverite) jane qendrore ne keto vjersha. "Duan t`më bindin, se jam i lirë, Veten të vras, apo t`jetojë, Të tretem larg, në shkretëtirë, Që zemëratën të shkarkojë S`uroj askujt, zemërim poeti, Si uthulla, prish enën e vet, Tërbuar turret, si valë deti, Si llava shuhet, thellë në det."< Less

Top 10

see more >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9
Birth Log Book Birth Log Book By Emily Rumsey
Paperback: $20.00