Search Results: 'PSE'

Search

×
×
×
×
29 results for "PSE"
Një sy pas në letërsinë për fëmijë By Fatmir Terziu
Paperback: $33.56
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
Në krijimtarinë letrare shqipe të letërsisë për fëmijë, mund të thuhet se vitet 1978-1979-të kanë qenë vite ku kjo risi e krijimtarisë... More > aktivizoi një numër të konsiderueshëm autorësh. Vetëm nga Shtëpia Botuese “Naim Frashëri” në vitin 1978 në letërsinë artistike shqipe, u përfshinë autorë si L. Arapi me “Pse Petriti mbeti prapa?”, B. Bajraktari me “Një përrrallë për motrën e vogël të Mikenit”, M. Bala me “Boçëzat e bardha”, B. Balliçi me “Moj e vogla, moj e mira”, A. Bishqemi me “Drugdhendësi i vogël” dhe “Fidani i dardhës”, P. Bjedi me “Kantieri në festë”, G. Bushaka me “Çufoja dhe bubi kaçurrel”, Xh. Bushati me “Hyni në çadrën time”, F. Cakaj me “Jam bir i poppullit tim”, H. Ceka me “Gëzim i motrave”, F. Çakërri me “Ç’u bë bora”, S. Çakshiri me “Në pyll buzë rrjedhës”, M. Çullhaj me “Fitorja e milingonave”, B. Dedja me “Republikën Popullore Socialiste mbrojmë”, V. Dilo me “Bekçiu i fshatit” dhe O. Grillo me “Ai që mundi perandorin”.< Less
Precursori Sismici - Monitoraggio Elettromagnetico By Gabriele Cataldi
Hardcover: $36.95
Prints in 3-5 business days
Opera dedicata alla tecnica di monitoraggio dei cosiddetti "Precursori Sismici Elettromagnetici" o PSE: una classe di fenomeni elettromagnetici ignorati per molti decenni dalla... More > comunità scientifica ma che oggi sono stati ampiamente rivalutati anche grazie al lavoro di Gabriele Cataldi (autore), cofondatore del Radio Emissions Project: progetto italiano di ricerca scientifica indipendente impegnato dal 2007 nel monitoraggio e nello studio di questo tipo di segnali radio. Oggi Gabriele Cataldi è un ricercatore Senior di fama internazionale (con più di 34 pubblicazioni scientifiche realizzate al 2019) che ha sviluppato una serie di tecnologie elettroniche che hanno permesso a lui e al suo team di ricercatori di comprendere molte cose sui precursori sismici elettromagnetici. In questo libro, dedicato ai tecnici del settore o semplicemente agli appassionati, si parla di "monitoraggio elettromagnetico", così come deve essere realizzato ed organizzato nell'ambito della ricerca sui PSE.< Less
Fragment Tokë - Berlin By Robert Skyler
eBook (ePub): $4.99
Një aventurë epike në keqkuptim, kjo seri e, tregime të shkurtra psikologjike, hulumton domethënien gjobë e kuptimet e pakuptimtë neglizhohet duke kuptuar... More > vetë.   Berlin: Rrënjët E Flijimit   Momente, rrallë rëndësi përtej zgjidhjes personale të konfliktit që të përcaktuar se hapësira, në mes atëherë dhe tani, pa ndërprerje të madh, çdo kohë caktueshëm bëj të ketë tashmë janë harruar më parë ajo ishte vërejtur ndonjëherë. Ajo është në vënë në dukje i një kohë të tillë që ne jemi të përçarë, dhe në atë përçarje nuk shohim mundësi – kam ndaluar, unë duhet të ketë ndalur për një arsye, pse nuk kam ndaluar – Se një kohë mund të vihet në dukje, të vlefshme dhe të kuptuar.   Dhe, Thjeshtë English Edition: Time, not matter after the person answer of the anger that explain that space, between then and now, without great pause...   Dhe, English Edition: Moments, rarely matter beyond the personal resolution of the conflict which defined that space, between then and now, without greater interruption...< Less
Kohë e keqe për dijen By Jeton KELMENDI
Paperback: $13.75
Prints in 3-5 business days
Gjendjet e pranishme të një politike tjetër në Kosovën e kësaj kohe e bëjnë interesante, madje edhe specifike të shtetit të Kosovës me... More > parlament, qeveri, kryetar shteti, ambasada e ambasadorë, polici, gjykata, gjyqtarë e gjyqësi, por pa ushtri dhe vetëm me një FSK që domethënë Forca e Sigurisë së Kosovës. Të gjitha këto në njërën anë, por edhe shumë të tjera, në anën tjetër, janë segmente tematike e analitike të shkrimeve të Jeton Kelmendit në këtë vepër me titull paksa akuzues, e pse jo edhe real, “Kohë e keqe për dijen”. Autori këto shkrime i quan publicistikë, edhe pse ndonjëri mund të klasifikohen në ndonjë zhanër tjetër. Nga Halil Haxhosaj< Less
ZJARR I PASHUAR Poezi By ÇUN LAJÇI
Paperback: $16.01
Prints in 3-5 business days
Çun Lajçi është njëri ndër aktoret më të mirë shqiptarë, ndërsa në poezi edhe pse është libri i tij i parë, ai paraqitet... More > me një natyrë tipike shqiptare. Lirikat e tij, sidomos ato të lidhura me figurat e caktuara kombetare janë te më bukurat. Jeton Kelmendi, Bruksel< Less
KONCERTI I MIZAVE By Gianni Micheli
Paperback: $18.95
Prints in 3-5 business days
Në datë 30 prill 2011 janë inauguruar punimet në Shtëpinë e Kulturës në Arezzo. Band@tomiche, banda e Orchestra Multietnica di Arezzo (OMA), ishte atje. Ishte... More > si banues i Shtëpisë së Kulturës e cila është në ndërtim. Ishte si mbrojtës i atyre vlerave që Shtëpia e Kulturës përfaqëson. Dëshmojnë ngjarjen shumë fotografi dhe shumë emocione, pse jo dhe shumë imagjinatë? Kostoja është vetëm për shtypun. Në preview ju ende mund të shfletoni albumin në mënyrë të plotë.< Less
Viza By Hamdi Meça
Hardcover: $30.00
Prints in 3-5 business days
Poeti dhe shkrimtari shqiptar Hamdi Meça tek ky lloj specifik letërsie ka botuar gjer më sot dhjetëra libra në poezi e në prozë. Ndër vlerësimet e... More > larmishme, e pse jo, shënohet dhe viti 1989, kur Kuvendi Popullor i Shqipërisë në diktaturë, me dekret Nr 7324, i jep autorit Medaljen “NAIM FRASHËRI”. Sot ky poet e shkrimtar nga Shqipëria, është i përkthyer në gjuhë të ndryshme si dhe botuar në dhjetra antologji ndërkombëtare, revista, gazeta dhe portale prestigjioze në botë. Krijimtarinë e autorit po e boton cilësisht në dy gjuhë, anglisht dhe shqip, enti botues ndërkombëtar Aquillrelle, Kroaci. Këta botime nga Aquillrelle janë variante përfundimtare të veprës së tij.< Less
STINET E SHPIRTIT - POEZI - By MARIJE HYSKO
Paperback: $12.00
Prints in 3-5 business days
”Në të gjitha trajtat e artit, krijuesi fillon të ëndërrojë krijimin - krijesë me një pikë ngjyre, një shkronjë, një... More > notë, një grimasë, një lëvizje, një element, e, në mendjen e tij është e plota që e vështron nga larg. Askush përveç tij në rrugën e krijimit nuk e sheh plotësinë kaq të afërt edhe pse shpesh ajo ndryshon formë apo pamje. Në përfundim të veprës krijuesit i ka lindur një krijesë në botën e tij të shpirtit, ëndrra e tij frymohet me përfundimin”. MARIJE HYSKO< Less
STINET E SHPIRTIT - POEZI - By MARIJE HYSKO
eBook (PDF): $5.00
”Në të gjitha trajtat e artit, krijuesi fillon të ëndërrojë krijimin - krijesë me një pikë ngjyre, një shkronjë, një... More > notë, një grimasë, një lëvizje, një element, e, në mendjen e tij është e plota që e vështron nga larg. Askush përveç tij në rrugën e krijimit nuk e sheh plotësinë kaq të afërt edhe pse shpesh ajo ndryshon formë apo pamje. Në përfundim të veprës krijuesit i ka lindur një krijesë në botën e tij të shpirtit, ëndrra e tij frymohet me përfundimin”. MARIJE HYSKO< Less
MËRGIMTAR NË ATDHE…! By DANIEL GÁZULLI
eBook (PDF): $5.00
Marin Zenta, viktimë dhe dëshmitar protagonist e njërës prej diktatuave më të egra, kthehet nga mërgimi që të rrëfejë “Kohën e... More > Ferrit”, por që në hapat e parë ai ndeshet brutalisht me një realitet që ka ndryshuar vetëm nga forma, por jo nga përmbajtja. Kjo e shtyn atë edhe më tepër që të mos tërhiqet para asgjëje, pse rrëfimi për “Kohën e Ferrit” do të ishte i mangët, nëse nuk do t’u çelen sytë njerëzve e të dalin nga ekstaza e gënjeshtër që jetojnë në një kornizë pseudodemokratike.< Less

Top 10

see more >
 
 
 
 
 
 
 
6
Birth Log Book Birth Log Book By Emily Rumsey
Paperback: $20.00