Search Results: 'PSE'

Search

×
×
×
×
29 results for "PSE"
STINET E SHPIRTIT - POEZI - By MARIJE HYSKO
eBook (PDF): $5.00
”Në të gjitha trajtat e artit, krijuesi fillon të ëndërrojë krijimin - krijesë me një pikë ngjyre, një shkronjë, një... More > notë, një grimasë, një lëvizje, një element, e, në mendjen e tij është e plota që e vështron nga larg. Askush përveç tij në rrugën e krijimit nuk e sheh plotësinë kaq të afërt edhe pse shpesh ajo ndryshon formë apo pamje. Në përfundim të veprës krijuesit i ka lindur një krijesë në botën e tij të shpirtit, ëndrra e tij frymohet me përfundimin”. MARIJE HYSKO< Less
Fragment Tokë - Identifikimin E Keqe By Robert Skyler
eBook (ePub): $9.99
Çfarë ndodh nëse njerëzit mund të mendojnë për veten e tyre? Jo, unë nuk do të thotë rradhës së ideve rreth – larë një... More > herë, përsëritet pas – të aftë si pula kaq shumë në një furrë. Por çdo herë duke arritur për këtë shkëndijë përtej reagimi i tyre duke i pyetur mund, unë bëj më mirë se kjo? Dhe pastaj ta bërë këtë. Mund ta imagjinoni se sa e rrezikshme që mund të jetë? Ky është një udhëtim nëpër hapësirën midis veshët tuaj, një humnerë të madhe të pashfrytëzuar të vetmuar e kompanisë nga asgjëja mbajtur vetëm gjurmë të mendimit të zgjuar dikur, tani të gjatë që nga data e skadimit të kaluarën e saj. Një udhëtim që pyet se si, në vend të asaj që dhe pse, kur në rregull do të kishte bërë dhe në qoftë se, ku për shkak se ishte vetëm marrëzi errësimit një e vërtetë kaq personale se nuk mund të kuptohet përsëri.< Less
FUNDLOJE By Marin Nikolli & Samuel Beckett
eBook (ePub): $4.00
(1 Ratings)
Të palëvizshëm, në një ambjent që ndryshon vetëm me perceptimin e tyre për cdo përreth, asgjë, dhe kur papritur në lojë hynë dy... More > personazhe të rinj, Poco dhe Luki, të cilët janë të vetmit që ndryshojnë dhe që për dy personazhet kryesorë, kjo është habia më e madhe, sepse nga përsëritja shpëtojnë vetëm një qorr dhe një shërbëtor që është më shumë si qen besnik. Beckett ka dashur të vazhdojë rrugëtimin e këtyre dy personazheve të tjerë në një ambjent jo të jashtëm, jo të madh, as të vogël, por pikërisht në mendjen njerore, në dy zgavra, në një dhomë, me dy kosha. Ata nuk e lënë njëri tjetrin. Asnjeri nuk e lë dot tjetrin. Kush e di pse…< Less
PERSPECTIVES DE VALORISATION DU PARC NATIONAL DE LOBEKE ET ESTIMATION DES STOCKS DE CARBONE By Na. Atiojio
Paperback: $14.69
Prints in 3-5 business days
Les mots et expressions qui décrivent ce livre sont les suivants : ~ Stratégies de Lutte contre la Déforestation dans le Parc ~ Perturbation Anthropique Dangereuse ~ Interruption... More > des Interventions Anthropiques ~ Chasse de Subsistance ~ Politiques et Pratiques pour une Gestion Durable ~ Disparition de Certaines Espèces Animales et Végétales ~ Principaux Puits de Carbone Présents dans l’Espace TNS ~ Principe Pollueur-Payeur ~ Prix F.O.B ~ Surface Terrière ~ Unité Forestière d’Aménagement ~ Propriétaires Terriens ~ Valeur Ecologique ~Techniques de Conservation de la Biodiversité ~ le Zéro-Labour ~ la Gestion Améliorée des Pâturages ~ Marchés du Carbone ~ Prix de la Tonne de CO2 ~ Espèces Stockant le Plus de Carbone ~ Niveau de Maturité de la Forêt ~ Pygmées Baka ~ Transects ~ Méthode Allométrique ~ Les mécanismes Publics de Paiement pour les Services Environnementaux ( au Costa Rica, Mexique, Chine…) ~ Les Mécanismes Privés de PSE ~ Conservation de la Biodiversité ~< Less
PELLAZGËT DHE PASARDHËSIT E TYRE By Përktheu: Sefedin KRASNIQI
eBook (PDF): $6.12
DEDIKIM Shumë miq të nënës tënde dhe të mi, më se njëzetë herë, më kanë thënë të shkruaj atë që dija për... More > Shqipërinë, për vendin ku e kam njohur nënën tënde me të cilën jam martuar dhe e cila të solli në këtë botë. Në venat tua rrjedh gjak shqiptari, dhe nëse ta dedikojë këtë libër është nga shkaku që ti duhet ta keshë gjithmonë afër vetes, që kurrë mos ta harrosh Atdheun tënd dhe gjuhën amtare, të cilës e ardhmja do t’ia njoh vlerat. Në këtë moment, ti ende nuk di të lexosh, por ti tashmë e flet më mirë se unë këtë gjuhë burrash (ashpër), por e ëmbël në gojën tënde, edhe pse u ke buzëqeshur vetëm katër pranverave. Madje, ti qysh tash tregon fabula dhe legjenda, dhe duke më parë vazhdimisht duke shkruar, në gjuhën tënde të fëmijërisë, ti i tregon gjithkujt se po punoj për ty, për të fituar para që do të sjellin lodra. ...< Less
Fjalor Simultan me Pese Gjuhe By Peter Tase
Paperback: $30.00
Prints in 3-5 business days
“FJALORI SIMULTAN ME PËSË GJUHË” me autor PETER TASE, shënon një urë afrimi e bashkëpunimi mes pesë popujve të kulturave të ndryshme... More > botërore. Një mjet komunikimi i nevojshëm mes tyre është, natyrisht, gjuha: mënyra se si shprehet dhe artikulohet në bazë të psikologjisë dhe të historisë së këtyre popujve specifik. Projekt fantastik, ndoshta edhe surrealist pse jo ... ( ç’ka bën Guaranishtja, gjuha e indianëve të Paraguait ... që ne, nga injoranca, vetëm sa mund t’i imagjinojmë, si figurantë në një film ‘western-spaghetti’ të Sergio Leones : "Na ishte një herë Amerika...", por që në realitet kanë një botë dhe një thesar kulturor të pa imagjinueshëm me gjuhët internacionale të njohura si anglishtja dhe spanjishtja) Këtu qëndron pra fisnikëria e autorit ... që nuk i përjashton apo nënçmon kulturat e quajtura minoritare. SKËNDER SHERIFI ( Poet UFO ) Dhjetor, 2010 Belgjikë< Less
Fjalor Simultan me Pese Gjuhe By Peter Tase
eBook (PDF): $10.00
“FJALORI SIMULTAN ME PËSË GJUHË” me autor PETER TASE, shënon një urë afrimi e bashkëpunimi mes pesë popujve të kulturave të ndryshme... More > botërore. Një mjet komunikimi i nevojshëm mes tyre është, natyrisht, gjuha: mënyra se si shprehet dhe artikulohet në bazë të psikologjisë dhe të historisë së këtyre popujve specifik. Projekt fantastik, ndoshta edhe surrealist pse jo ... ( ç’ka bën Guaranishtja, gjuha e indianëve të Paraguait ... që ne, nga injoranca, vetëm sa mund t’i imagjinojmë, si figurantë në një film ‘western-spaghetti’ të Sergio Leones : "Na ishte një herë Amerika...", por që në realitet kanë një botë dhe një thesar kulturor të pa imagjinueshëm me gjuhët internacionale të njohura si anglishtja dhe spanjishtja) Këtu qëndron pra fisnikëria e autorit ... që nuk i përjashton apo nënçmon kulturat e quajtura minoritare. SKËNDER SHERIFI ( Poet UFO ) Dhjetor, 2010 Belgjikë< Less
Fragment Tokë - Është E Lehtë Për Të Bërë By Robert Skyler
eBook (ePub): $9.99
Është E Lehtë Për Të Bërë   Mjerisht, në mesin e atyre detyrave që ne shkëlqejnë aq shumë në numër në, të... More > menduarit nuk mund të numërohen. Megjithatë, në qoftë se historia jonë ekspozitave asgjë më shumë se kapacitetit tonë bruto për dhunë, dhe mashtrim të tij, kjo është me siguri se ne mund të bëjmë më shumë së bashku se kurrë larg. Numri i detyrave të një grupi mund të shkëlqejnë përtej individit është panumërta: Së bashku ne gjueti madhe dhe të mblidhen më shumë, udhëtojnë larg për të lira, më të shpejtë dhe më të thellë të gërmoj, të rriten më të larta për më shumë, më shumë vetëm na bën më të fortë, edhe pse asnjë organ apo grup mbledhur ndonjëherë ka menduar më lirisht duke rritur numrin e saj. Kudo që kemi ardhur së bashku në ndjekje të kësaj detyre: dekadenca vetëm, korrupsioni, kamatën, stagnimi dhe nënshtrimi pasojnë. Ndër njerëzit që mund plotësisht të bindur për të zvarrit ndonjë gur në krye të çdo kodrës, ju nuk do të gjeni një shumicë nuk udhëheqin i cili do të pajtohen mua atë që...< Less
Fragment Tokë - S.S.H.U.T. By Robert Skyler
eBook (ePub): $4.99
(1 Ratings)
Çfarë ndodh nëse njerëzit mund të mendojnë për veten e tyre? Jo, unë nuk do të thotë rradhës së ideve rreth – larë një... More > herë, përsëritet pas – të aftë si pula kaq shumë në një furrë. Por çdo herë duke arritur për këtë shkëndijë përtej reagimi i tyre duke i pyetur mund, unë bëj më mirë se kjo? Dhe pastaj ta bërë këtë. Mund ta imagjinoni se sa e rrezikshme që mund të jetë? Ky është një udhëtim nëpër hapësirën midis veshët tuaj, një humnerë të madhe të pashfrytëzuar të vetmuar e kompanisë nga asgjëja mbajtur vetëm gjurmë të mendimit të zgjuar dikur, tani të gjatë që nga data e skadimit të kaluarën e saj. Një udhëtim që pyet se si, në vend të asaj që dhe pse, kur në rregull do të kishte bërë dhe në qoftë se, ku për shkak se ishte vetëm marrëzi errësimit një e vërtetë kaq personale se nuk mund të kuptohet përsëri. Fragment Tokë është udhëtim të jetës… shoh se jeni në vesh të tjera.< Less

Top 10

see more >
 
 
 
 
 
 
 
6
LOOKING FOR A MIRACLE...LOOK WITHIN YOUR LIFE LOOKING FOR A... By May Lewis
Paperback: $6.20
 
 
7