Search Results: 'albanian'

Search

×
×
×
×
189 results for "albanian"
Ars Poetica Nr. 17, Mars 2009 By Ars Poetica
Paperback: $17.49
Prints in 3-5 business days
Revista e parë letrare elektronike në shqip, si e përmuajshme për letërsi, art dhe kulturë (projekt eksperimental) ishte revista "Ars Poetica", nën... More > përkujdesjen teknike dhe përmbajtësore nga S. Guraziu, aktive nga 2007 deri 2009, me 23 numra. Revista kishte kolegjiumin redaksional dhe një rrjet kontributorësh nga bota mbarëshqiptare. *** The first electronic literary magazine in Albanian, as monthly for literature, art and culture (pilot project) was magazine "Ars Poetica", under maintenance and technical auspices by S. Guraziu, active from 2007 to 2009, with 23 issues. Ars Poetica eMagazine had an editorial college and a net of contributors...< Less
Ars Poetica Nr. 23, Shtator 2009 By Ars Poetica
Paperback: $17.49
Prints in 3-5 business days
Revista e parë letrare elektronike në shqip, si e përmuajshme për letërsi, art dhe kulturë (projekt eksperimental) ishte revista "Ars Poetica", nën... More > përkujdesjen teknike dhe përmbajtësore nga S. Guraziu, aktive nga 2007 deri 2009, me 23 numra. Revista kishte kolegjiumin redaksional dhe një rrjet kontributorësh nga bota mbarëshqiptare. *** The first electronic literary magazine in Albanian, as monthly for literature, art and culture (pilot project) was magazine "Ars Poetica", under maintenance and technical auspices by S. Guraziu, active from 2007 to 2009, with 23 issues. Ars Poetica eMagazine had an editorial college and a net of contributors...< Less
DJALLI I ARGADASIT By Fatmir Terziu
Paperback: List Price: $10.06 $7.55 | You Save: 25%
Prints in 3-5 business days
Tregimi i Fatmir Terziut është tregim psikologjik, rrëfim nga zona midis botës reale dhe asaj imagjinare, ku njeriu ndalet, si në kufi, përpara të panjohurës,... More > por me vështrim prapa. Mendimi i tij stepet, si një makinë që ndryshon marshin, para se të marrë rrugën drejt kryqëzimit të paradokseve për të gjetur zgjidhjen; aty ku perceptimi dhe arsyeja takohen Tregimi i Terziut është ngjarje shqiptare e kohës sonë, ku gjithëkush përpiqet të shërojë plagët e shkaktuara, nga anonimë sigurisht, sepse të gjithë ankohen se kanë vuajtur. Por personazhet e kapshëm, që Terziu krijon, janë viktima të ostracizmit shoqëror e politik disa dekadash, dhe që tani përpiqen te integrohen. Ka edhe të tjerë si ata që enden natën; shohin, shkelin e lenë gjurmë të thella, por nuk shihen. (Astrit Lulushi: “Zëri i Amerikës”)< Less
BUJAR NISHANI: VLERAT PRAGMATIKE TË DIPLOMACISË PRESIDENCIALE By PETER M. TASE
Hardcover: $46.00
Prints in 3-5 business days
Më 16 shtator 2012, Presidenti i Republikës, Bujar Nishani takoi në Tiranë Kryetarin e Asamblesë Kombëtare të Azerbajxhanit, Ogtay Asadov Sabir oglu dhe... More > delegacionin parlamentar që e shoqëronte, në kuadër të një vizite zyrtare në Shqipëri. Presidenti Nishani dhe Kryetari i Asamblesë së Azerbajxhanit Z. Ogtay Asadov i vlerësuan marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve si shumë të mira dhe shkëmbyen mendime për forcimin e bashkëpunimit ekonomik, në mënyrë të veçantë në fushën e energjitikës. Bashkëbiseduesit e përqendruan bisedën në realizimin e projektit TAP duke shprehur besimin se ky projekt ka shumë gjasa të fitojë për shkak të rëndësisë ekonomike të tij dhe përfitimit, që kanë vendet e rajonit dhe më gjerë nga zbatimi i këtij projekti. Kryetari i Shtetit e njohu zotin Asadov me klimën dhe kuadrin ligjor të favorshëm që ekziston në vendin tonë për mbështetjen e investimeve të huaja dhe inkurajoi investitorët nga Azerbajxhani që të investojnë në Shqipëri, në fushat e energjitikës, turizmit dhe infrastrukturës.< Less
LOTËT E VIRGJËR By Fatmir Terziu
Paperback: $26.78
Prints in 3-5 business days
Nënat dhe poetët! Ashtu si nuk ka rreshtim për nënat, nuk ka rreshtim për poetët në një antologji për to. Pa mendoni kaq shumë nëna, fisnike dhe... More > të thinjura dhe pas çdo nëne një poet. A nuk e shenjtëron kjo idenë e një përmbledhjeje të tillë, që nuk duhet të jetë e vetme?< Less
BUJAR NISHANI: VLERAT PRAGMATIKE TË DIPLOMACISË PRESIDENCIALE By PETER M. TASE
Paperback: $20.00
Prints in 3-5 business days
"AZERBAJXHANI dhe SHQIPËRIA:FILLIMI I NJË ERE TË RE BASHKËPUNIMI Më 16 shtator 2012, Presidenti i Republikës, Bujar Nishani takoi në Tiranë Kryetarin e... More > Asamblesë Kombëtare të Azerbajxhanit, Ogtay Asadov Sabir Oglu dhe delegacionin parlamentar që e shoqëron, në kuadër të një vizite zyrtare në Shqipëri. Presidenti Nishani dhe Kryetari i Asamblesë së Azerbajxhanit Asadov i vlerësuan marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve si shumë të mira dhe shkëmbyen mendime për forcimin e bashkëpunimit ekonomik, në mënyrë të veçantë në fushën e energjitikës. Të dy bashkëbiseduesit e përqendruan bisedën në realizimin e projektit TAP duke shprehur besimin se ky projekt ka shumë gjasa të fitojë për shkak të rëndësisë ekonomike të tij dhe përfitimit, që kanë vendet e rajonit dhe më gjerë nga zbatimi i këtij projekti..."< Less
Classic Readers: Ali Pacha By Alexandre Dumas
eBook (ePub): $2.99
(1 Ratings)
During the early days of his rule he was personally known for his alertness, he soon became a well known Albanian Muslim figure he also commanded one of the largest battalions of Albanian... More > Janissaries, his servicemen also included men such as Samson Cerfberr of Medelsheim. Ali Pasha adhered to the Sufi Order of the Bektashi Brotherhood. Ali Pasha was also known to have fasted during the month of Ramadan. Ali's policy as ruler of Ioánnina was mostly governed by expediency; he operated as a semi-independent despot and pragmatically allied himself with whoever offered the most advantage at the time. In fact, it was Ali Pasha and his Albanian soldiers and mercenaries who subdued the independent Souli.< Less
A History of Jews in Albania By Apostol Kotani
Paperback: $19.96
Prints in 3-5 business days
Dr. Apostol Kotani tells the story of Jews in Albania from ancient times to the present. But most importantly, he documents what happened in Albania during World War II when no Jews were given up to... More > the holocaust even though Albania was occupied by Nazi Germany. Following the ancient Albanian code of Besa, Albanians from all walks of life sheltered Jews in their homes, always treating them as honored guests. Dr. Kotani served as a guide to Norman H. Gershman as he photographed Albanian rescuers for his book, Besa - Muslims Who Saved Jews In World War II. Dr. Kotani's research was instrumental to the movie about Mr. Gershman's project, Besa - The Promise. Here is the story of those who were rescued and the Albanians who sheltered them.< Less
Refuge By Bert Ayers & Debbie Ayers
eBook (ePub): $9.99
(1 Ratings)
Refuge documents the trials of evacuating Albania amidst the anarchy of March, 1997. This account recalls the situations and interactions of Bert and Debbie Ayers with their family, missionary... More > friends and Albanians during the tumult of their attempt to evacuate.< Less
Refuge By Bert Ayers & Debbie Ayers
Paperback: List Price: $12.00 $10.80 | You Save: 10%
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
Refuge documents the trials of evacuating Albania amidst the anarchy of March, 1997. This account recalls the situations and interactions of Bert and Debbie Ayers with their family, missionary... More > friends and Albanians during the tumult of their attempt to evacuate.< Less

Top 10

see more >
 
1
Giving Back Giving Back By James Jones & Jody Fuson
Paperback: $12.95
 
 
 
 
4
Birth Log Book Birth Log Book By Emily Rumsey
Paperback: $20.00
 
 
7
Bootstrap Student Workbook Bootstrap Student... By Emmanuel Schanzer et al.
Paperback: $10.00
 
 
9