Search Results: 'poezie'

Search

×
×
×
×
394 results for "poezie"
Poezi By Emiljano Fetollari
Paperback: List Price: $6.00 $5.70 | You Save: 5%
Prints in 3-5 business days
Në këtë përmbledhje të parë poetike, vargu i poetit të ri përfiton prej mendimit të lirë dhe shprehjes së pazakontë të mendimeve dhe... More > nuancave të guximshme poetike. Lexuesi mendimtar do të gjejë në këto vargje një cilësi sugjestionuese të poezisë, shkreptima tërësisht origjinale dhe depërtime të thella brenda jetës; fjalë dhe shprehje të cilat ekspozojnë një gjallëri të jashtëzakonshme të fuqisë përshkruese dhe imagjinuese, shpesh të vendosura në një kornizë në dukje të çuditshme apo edhe të thyer. Në shumë raste këto vargje do t'i duken lexuesit si poezia e shqyer me rrënjë, me shi, me vesë e plisa ende të kapur nëpër to, duke i dhënë asaj një freski dhe një aromë e cila nuk do të mund të ishte shprehur ndryshe.< Less
Poëzie By Marc Leon Joye
Paperback: $15.75
Prints in 3-5 business days
Het genoegen om met woorden een impressie op te wekken. Soms ontstaan de woorden na een eerste slaap midden in de nacht. Er was een tijd dat ik een notitieblok bij de hand had. De tijd leerde me om... More > mij te concentreren op de plaats tussen mijn wenkbrauwen en rustig verder te slapen. In het Oosten noemt men die plaats het derde oog. De woorden vloeiden de dag nadien probleemloos uit mijn geheugen. Eenvoudig oproepen van enkele markante woorden brachten het verhaal tot in zijn details opnieuw in het bewustzijn. Geboeid werd ik naar de diepten van het onderbewustzijn en de manier om er actief mee te werken.< Less
EMIGRACIONI -POEZI By GJON HILË MACORRI
Paperback: $12.00
Prints in 3-5 business days
Tematika e véllimit té ri me poezi “ Emigracioni ” i autorit Gjon Macorri éshté mé e ploté,me dimensione mé té gjera dhe mé... More > té thella,me vlera kuptimplote,letrare e artistike mé té larta. Né qendér té saj qendron emigracioni, nga i cili ka marré dhe veté titullin: “Véllimi me poezi “, i cili ndahet né teté poezi té veçanta, me tematiké e pérmbajteje té veçanta: Eksodi, Emigracioni, Shkaqet e divorcimit, Sistemi i vjetér, Plagét e demokracisé, Peisazhi i Pentarit, Nga udhétimi im né malési dhe Porteti né poezi.Té gjitha kéto poezi sé bashku plotésojné né kompleks té gjithé véllimin.< Less
POEZI TE VOGLA By MIRELA ZENULLARI
Paperback: $25.62
Prints in 3-5 business days
Poezi te vogla , shkuar nga Mirela Zenullari,botuar shqip, per here te pare ne 2015.
BREG LIQENI - Poezi By Adem ABDULLAHU
Paperback: $14.77
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
Adem Abdullahu u lind në Shipkovicë të Tetovës. Punon mësues në vendlindje. Shkruan poezi dhe prozë. Është magjistër i pedagogjisë. Ka filluar... More > të botojë që nga viti 1985 nëpër revista e gazeta të kohës. Është pjesëmarrës në shumë konkurse letrare dhe fitues çmimesh. Është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptarë në Maqedoni. Ka të botuara këto vepra: ECJA VERTIKALE - poezi, Naim Frashëri, 1993 Tiranë. ARADHA E SHKRONJAVE - poemë për fëmijë, 1994 Tetovë. DETI DHE KULLA - skica, tregime e përralla, 1996 Tetovë. LOTËT E LULEVE - poezi, 1997 Tetovë. KATI I TRETË - tregime për të rritur, 1999 Tetovë. BUKURIA PËR DHEMBJE - prozë, 1999 Tetovë. TRIDHJETË E GJASHTË KALLËZIME E NJË PËRRALLËZ - kallëzime popullore, 2000 Tetovë. TË TRETË - pjesë skenike për fëmijë, 2002 Tetovë. TOKË E DASHURI - poezi për të rritur, 2003 Tetovë. BREG LIQENI - 2005 libri i dhjetë i autorit.< Less
ZJARR I PASHUAR Poezi By ÇUN LAJÇI
Paperback: $16.01
Prints in 3-5 business days
Çun Lajçi është njëri ndër aktoret më të mirë shqiptarë, ndërsa në poezi edhe pse është libri i tij i parë, ai paraqitet... More > me një natyrë tipike shqiptare. Lirikat e tij, sidomos ato të lidhura me figurat e caktuara kombetare janë te më bukurat. Jeton Kelmendi, Bruksel< Less
Poëzie Door Staal Gevangen By Anton Peter Staal
eBook (PDF): $12.50
Al deze gedichten hebben hun oorsprong gevonden door een langdurig verblijf in gevangenschap. Ook staan er enkele gedichten in van mede gedetineerde die mij ter beschikking werden gesteld waar ik hen... More > zeer dankbaar voor ben. Men noemt het gedichten maar ik zie het als poëzie met zeer diepe gevoelens van iemand die een hoop heeft meegemaakt zowel in zijn jeugd als op latere leeftijd. Mijn grootste inspiratie bron was dat ik altijd ben blijven geloven in God. En al die dit lezen wens ik veel leesplezier en misschien dat u hier zelf inspiratie uithaalt. Anton P Staal< Less
Poëzie Door Staal Gevangen By Anton Peter Staal
Paperback: $21.60
Prints in 3-5 business days
Al deze gedichten hebben hun oorsprong gevonden door een langdurig verblijf in gevangenschap. Ook staan er enkele gedichten in van mede gedetineerde die mij ter beschikking werden gesteld waar ik hen... More > zeer dankbaar voor ben. Men noemt het gedichten maar ik zie het als poëzie met zeer diepe gevoelens van iemand die een hoop heeft meegemaakt zowel in zijn jeugd als op latere leeftijd. Mijn grootste inspiratie bron was dat ik altijd ben blijven geloven in God. En al die dit lezen wens ik veel leesplezier en misschien dat u hier zelf inspiratie uithaalt. Anton P Staal< Less
PSHERËTIMA E ERËS - POEZI By LEK PERVIZI
eBook (PDF): $5.00
Lek Pervizi u lind në Skuraj të Kurbinit më1929, në një famiije fisnike me tradita patriotike. Kreu shkollën fillore e të mesme në Itali dhe vazhdoi liceun... More > Artistik në Tiranë për pikturë. U dallue për talentin e tij artistik e letrar dhe që në moshë fare të re merret me krijim¬tari poetike duke shkrue disa poezi e dy poema, që mjerisht kanë humbun. I denuem dhe i ndaluem të merrej me krijimtari të lirë, e kaloi jetën në rrathët e ferrit ko¬munist, bashkë me mija viktima të tjera të pafajshme. Në ato kushte aq të vështira e të rrezikshme, me vullnet e vendosmëni të pamposhtun, mundi të krijojë e të ruajë në kujtesë, poezitë që paraqiten në këtë vëllim. Edhe si piktor, mbeti pa mundësi krijimtarie, ndonëse i nivelit të naltë. Në diasporë ai merret me shkrime të ndryshme, në poezi e prose. Boton e drejton qyshë nga viti 1993 re¬vistën "Kuq e Zi" dhe angazhohet me veprimtari patriotike, duke për¬krahun nismat që i përkushtohen çështjes sonë kombëtare< Less
PSHERËTIMA E ERËS - POEZI By LEK PERVIZI
Paperback: $12.00
Prints in 3-5 business days
Lek Pervizi u lind në Skuraj të Kurbinit më1929, në një famiije fisnike me tradita patriotike. Kreu shkollën fillore e të mesme në Itali dhe vazhdoi liceun... More > Artistik në Tiranë për pikturë. U dallue për talentin e tij artistik e letrar dhe që në moshë fare të re merret me krijim¬tari poetike duke shkrue disa poezi e dy poema, që mjerisht kanë humbun. I denuem dhe i ndaluem të merrej me krijimtari të lirë, e kaloi jetën në rrathët e ferrit ko¬munist, bashkë me mija viktima të tjera të pafajshme. Në ato kushte aq të vështira e të rrezikshme, me vullnet e vendosmëni të pamposhtun, mundi të krijojë e të ruajë në kujtesë, poezitë që paraqiten në këtë vëllim. Edhe si piktor, mbeti pa mundësi krijimtarie, ndonëse i nivelit të naltë. Në diasporë ai merret me shkrime të ndryshme, në poezi e prose. Boton e drejton qyshë nga viti 1993 re¬vistën "Kuq e Zi" dhe angazhohet me veprimtari patriotike, duke për¬krahun nismat që i përkushtohen çështjes sonë kombëtare< Less

Top 10

see more >
 
1
Genius Matters Genius Matters By Angela Maiers
Paperback: $22.00
 
 
 
 
 
 
7
 
 
 
Age Verification Required