Search Results: 'shqip'

Search

×
×
×
×
75 results for "shqip"
FJALOR SPANJISHT-SHQIP/ SHQIP-SPANJISHT By PETER TASE
Paperback: $13.64
Prints in 3-5 business days
Born and raised in Albania, residing in the United States and studying in the University of Wisconsin-Milwaukee and recently serving as a Peace Corps Volunteer in Paraguay, increased the... More > authors’ awareness to introduce as pocket version for the first time Spanish and Albanian languages in this dictionary.< Less
FJALOR SPANJISHT-SHQIP/ SHQIP-SPANJISHT By PETER TASE
eBook (PDF): $5.00
Born and raised in Albania, residing in the United States and studying in the University of Wisconsin-Milwaukee and recently serving as a Peace Corps Volunteer in Paraguay, increased the... More > authors’ awareness to introduce as pocket version for the first time Spanish and Albanian languages in this dictionary.< Less
Fjalëkryq shqip By Arbëresh Dalipi
Paperback: $10.00
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
Një përmbledhje me 100 fjalëkryqe, me tematikë historinë shqiptare, kushtuar atyre që meritojnë nderimin dhe kujtimin prej çdo brezi, për kontributin e... More > dhënë në ruajtjen e gjuhës, zhvillimin e kombit dhe krijimin e shtetit tonë. Për kryengritjet, burgjet, luftërat, çlirimin, gjuhën, letërsinë, shkollat, besimin etj. Por kush janë ata? Pikërisht ky është qëllimi i fjalëkryqit. Detyrë e juaja t'i zbuloni gjatë plotësimit. Në këtë përmbledhje janë përzgjedhur 100 figura nga periudha të ndryshme të historisë shqiptare, kjo si rrumbullakim, ndonëse përfshirja e të gjithëve do të çonte në një numër shumë më të madh. Në këtë përmbledhje gjithashtu, qëllimi nuk ishte as të bëhej përzgjedhja e 100-shes së parë - kjo është e pamundur të përcaktohet - por të përfshiheshin disa periudha më të bujshme të historisë sonë, për të realizuar një kuiz të testimit të njohurive mbi historinë shqiptare në përgjithësi. Fjalëkryqi determinohet në tre qëllime kryesore: Argëtimi, testimi dhe mësimi.< Less
Misteret e Memories By Harry Box
Paperback: $19.99
Prints in 3-5 business days
Ky libër është një nga dhuratat më të mira që mund t’i bëhet dikujt, pavarësisht nga mosha. Memoria nuk është veçse një lloj... More > “muskuli” e ky libër na tregon se si mund ta stërvisim të bëhet më e fortë. Fëmijëve u shërben të shkëlqejnë në shkollë e universitet. Të moshuarve u shërben të shmangin sëmundje si skleroza, demenca, haresa, etj. Në këtë edicion të librit, i është kushtuar kujdes i posatshëm termave shkencore dhe detajeve të paqarta të edicionit të parë. Gjithashtu, janë saktësuar emrat dhe bibliografia. Për libra të tjerë të botuar apo përkthyer nga Leka Bezhani, Ph.D. vizitoni faqet e internetit: www.BooksInAlbanian.com www.lulu.com/spotlight/lekabezhani< Less
ANTISHQIPTARIZMI DHE ASPIRATAT SLLAVE NDAJ TROJEVE SHQIPTARE E TË TJERA By Fejzulla Abdullai
Paperback: $32.95
Prints in 3-5 business days
Trojet shqiptare shtrihen në Ballkanin Jugperëndimor me një pozitë gjeografike dhe gjeostrategjike të lakmueshme për popujt e tjere. Ndaj popujt sllavë të... More > ardhur nga stepat ruse kurdoherë kanë synuar që t’i okupjnë.< Less
EVERYDAY ARBERESH By Martin Di Maggio
eBook (PDF): $6.75
An introduction to the Arberesh language as spoken in the Sicilian villages of Piana degli Albanesi, Santa Cristina Gela and Contessa Entellina. The first ever literature to be produced in the... More > English language about the Arberesh. This is a phrasebook of Arberesh with a short dictionary of English-Arberesh Arberesh-English.< Less
Një sy pas në letërsinë për fëmijë By Fatmir Terziu
Paperback: $33.56
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
Në krijimtarinë letrare shqipe të letërsisë për fëmijë, mund të thuhet se vitet 1978-1979-të kanë qenë vite ku kjo risi e krijimtarisë... More > aktivizoi një numër të konsiderueshëm autorësh. Vetëm nga Shtëpia Botuese “Naim Frashëri” në vitin 1978 në letërsinë artistike shqipe, u përfshinë autorë si L. Arapi me “Pse Petriti mbeti prapa?”, B. Bajraktari me “Një përrrallë për motrën e vogël të Mikenit”, M. Bala me “Boçëzat e bardha”, B. Balliçi me “Moj e vogla, moj e mira”, A. Bishqemi me “Drugdhendësi i vogël” dhe “Fidani i dardhës”, P. Bjedi me “Kantieri në festë”, G. Bushaka me “Çufoja dhe bubi kaçurrel”, Xh. Bushati me “Hyni në çadrën time”, F. Cakaj me “Jam bir i poppullit tim”, H. Ceka me “Gëzim i motrave”, F. Çakërri me “Ç’u bë bora”, S. Çakshiri me “Në pyll buzë rrjedhës”, M. Çullhaj me “Fitorja e milingonave”, B. Dedja me “Republikën Popullore Socialiste mbrojmë”, V. Dilo me “Bekçiu i fshatit” dhe O. Grillo me “Ai që mundi perandorin”.< Less
Fabulat e La Fontaine By Leka Bezhani
Paperback: $19.99
Prints in 3-5 business days
Fabulat e La Fontaine ne shqip. Fabulat janë mësime Që na jepen me përralla: Dhelpra, ujq, apo xixime, Me kaproj, apo gjinkalla... Kush ka veshë të... More > dëgjojë Do të marrë vendime vetë... Do të bëjë më pak' gabime Që do t’i kushtojnë në jetë... Ah sikur edhe unë Ta kisha ditur ktë punë Sot do të kisha nën gunë Më shumë miq e pasuri... Unë s'e bëra në rini... Tani, e ke rradhën ti!...< Less
FUNDLOJE By Marin Nikolli & Samuel Beckett
eBook (ePub): $4.00
(1 Ratings)
Të palëvizshëm, në një ambjent që ndryshon vetëm me perceptimin e tyre për cdo përreth, asgjë, dhe kur papritur në lojë hynë dy... More > personazhe të rinj, Poco dhe Luki, të cilët janë të vetmit që ndryshojnë dhe që për dy personazhet kryesorë, kjo është habia më e madhe, sepse nga përsëritja shpëtojnë vetëm një qorr dhe një shërbëtor që është më shumë si qen besnik. Beckett ka dashur të vazhdojë rrugëtimin e këtyre dy personazheve të tjerë në një ambjent jo të jashtëm, jo të madh, as të vogël, por pikërisht në mendjen njerore, në dy zgavra, në një dhomë, me dy kosha. Ata nuk e lënë njëri tjetrin. Asnjeri nuk e lë dot tjetrin. Kush e di pse…< Less
Shpjegimi i Dyzet e Dy Thënieve Profetike By Imam Didmar Faja
Paperback: List Price: $17.00 $10.20 | You Save: 40%
Prints in 3-5 business days
Shpjegimi i dyzet thenieve profetike te permbledhjes se imam Neveviut, te sqaruara nga imam Didmar Faja ne gjuhen e embel shqipe.

Top 10

see more >
 
1
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
7
The Auctioneer's Apprentice  A Parable For Living An Abundant Life The Auctioneer's... By Chad Coe
Paperback: $19.99