Search Results: 'studime'

Search

×
×
×
×
11 results for "studime"
Kush është ky Jezus? Studim biblik për librin e Markut By Audrey Jose
Paperback: List Price: $7.02 $4.91 | You Save: 30%
Prints in 3-5 business days
Bible study on Mark looking at Jesus the Man and Jesus Son of God. Where do you see His power? Where do you see His authority? What broke His heart?
Turma Letrare: “CLIQUE” By Fatmir Terziu
Paperback: $15.49
Prints in 3-5 business days
Unë dyshoj se të gjithë e dinë hapësirën, që vetë hapësira i mban, por nuk e kanë të qartë se vetë hapësira e tyre... More > është ajo që i ngjesh dhe i ngushton në hapin e hapjes së vetes tek hapësira. Deri tani thuhet pak se termi “hapësirë” është problematik. Vetë krijuesit e qasin si arsye, si faktor, por kur ngrihet faktori problematik, sidomos ata që kanë krijuar në dy hapësira kohore, (faktorizuese ose jo) diktohen nga morali, nga vetë didaktika. Ata japin një shkëndijëz, atë shkëndijëz letrare si një e shtënë... paralajmëruese.< Less
Një sy pas në letërsinë për fëmijë By Fatmir Terziu
Paperback: $33.56
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
Në krijimtarinë letrare shqipe të letërsisë për fëmijë, mund të thuhet se vitet 1978-1979-të kanë qenë vite ku kjo risi e krijimtarisë... More > aktivizoi një numër të konsiderueshëm autorësh. Vetëm nga Shtëpia Botuese “Naim Frashëri” në vitin 1978 në letërsinë artistike shqipe, u përfshinë autorë si L. Arapi me “Pse Petriti mbeti prapa?”, B. Bajraktari me “Një përrrallë për motrën e vogël të Mikenit”, M. Bala me “Boçëzat e bardha”, B. Balliçi me “Moj e vogla, moj e mira”, A. Bishqemi me “Drugdhendësi i vogël” dhe “Fidani i dardhës”, P. Bjedi me “Kantieri në festë”, G. Bushaka me “Çufoja dhe bubi kaçurrel”, Xh. Bushati me “Hyni në çadrën time”, F. Cakaj me “Jam bir i poppullit tim”, H. Ceka me “Gëzim i motrave”, F. Çakërri me “Ç’u bë bora”, S. Çakshiri me “Në pyll buzë rrjedhës”, M. Çullhaj me “Fitorja e milingonave”, B. Dedja me “Republikën Popullore Socialiste mbrojmë”, V. Dilo me “Bekçiu i fshatit” dhe O. Grillo me “Ai që mundi perandorin”.< Less
ELBASANI NË ARKIVAT BRITANIKE By Fatmir Terziu
Paperback: $18.45
Prints in 3-5 business days
Elbasani në arkivat britanike është qysh herët. Emri i tij përmendet i ndërlidhur me mjaft faktorë ballkanikë, shqiptarë dhe më gjerë.... More > Është një emër që pason qytetërimin mes Rrugës Egnatia, është vetë ardhja e tillë e shenjtë që në udhëtimet e Shën Paul. Por emri i tij është një referencë qëndrese, identiteti dhe force. E hasim në mjaft korrespodenca, letra, shkëmbime diplomatike, gazeta e materiale të tjera arkivore deri në nënshkrimin ‘sekrete’. Emri i tij fatmirësisht në pak raste është deformuar, ndërsa qëndron i pastër dhe mjaft konkret në gjetje. Me të lidhen mjaft emra të huaj, emra shqiptarë të fushave të ndryshme që në kohë të hershme e deri në ditët tona. Për këtë është dhe ky studim që mendoj se do të plotësojë një mangësi të dukshme në gjetjen e gjërave të sakta që lidhen me fatin e kësaj treve.< Less
Përsiatje By Vangjush Ziko
Paperback: $18.15
Prints in 3-5 business days
Ky libër përmbledh procesin e njohjes njohjes dhe të menduarit, të përqëndrimit dhe angazhimit për vlerësimin e një përvoje komplekse krijuese... More > dhe estetike botërore, të një tradite të vyer dhe aq të rëndësishme për formimin shpirtëror dhe krijues, me të cilën jam ushqyer dhe rritur, jam bërë i aftë të gjej rrugën e jetës dhe të ec i sigurt më tej në shtegun e krijimtarisë sime, t'u jap përgjigje pyetjeve dhe mëdyshjeve të mia dhe të ndaj me lexuesit përvojën vetjake, duke shpresuar se u kam thënë diçka që u ka vlejtur edhe të tjerëve. Të gjitha këto i përmblodha në një fjalë të vetme PËRSIATJE, veprim që lidhet me të menduarit gjatë për të gjetur shkaqet dhe arsyet, për të zbuluar një të vërtetë, për t’i dhënë përgjigje një pyetjeje apo një mëdyshjeje, për të arritur në një përfundim vetjak.< Less
POEZIA, ‘HARAÇI’ TJETËR PËR KOHËRAT By Fatmir Terziu
Paperback: $7.74
Prints in 3-5 business days
Iliriana s’ndjek asnjë modë: në vitet e shumta të krijimtarisë së saj poetike mbeti gjithnjë vetvetja. Mund të perifrazoj këtu një nga... More > poezitë e saj: ”Jam e mbetem Ofeli”, domethënë një qenie fine dhe e ndjeshme. Iliriana s’e përkuli poezinë e vet ndaj rregullave të hekurta të “realizmit socialist”, nuk iu tremb shprehjes së sinqertë të ndjenjave të veta, të kontrolluara rreptësisht në atmosferën e diktaturës. Klara Kodra< Less
Në Imazhin e Perëndisë By Audrey Jose
Paperback: $6.06
Prints in 3-5 business days
Në Imazhin e Perëndisë është një libër që studion gratë në Bibël. Disa nga ato gra janë disi të fshehura, të errëta, disa... More > të tjerave emrat nuk ju përmenden, por secila prej tyre ka një histori unike, dhe në secilën situatë mund të gjejmë vetveten, mund të gjejmë diçka të përbashkët.< Less
Premtimet e Perëndisë By Audrey Jose
Paperback: $6.52
Prints in 3-5 business days
Ky studim, Premtimet e Perëndisë, është i ndarë në shtatë premtime të Tij - secili simbolizon një ngjyrë të ylberit - dhe do të nisë... More > një udhëtim për të zbuluar pasurinë e premtimeve të Perëndisë për ty.< Less
Vendi që zë Skënderbeu në Historinë e Shqipërisë By Abas Ermenji
Hardcover: $42.52
Prints in 3-5 business days
"Vendi që zë Skënderbeu në Historinë e Shqipërisë" është një studim mjaft interesant i historisë së Shqipërisë dhe ... More > kombit shqiptar me autor Prof. Abas Ermenjin. "The place of Scanderbeg in Albanian History" is an excellent study of Scanderbeg's impact on the history of Albania and Albanian nation. The author is Prof. Abas Ermenji.< Less
Besëlidhja e Hirit: Çelësi për të kuptuar Biblën By Calvin Knox Cummings
Paperback: $5.08
Prints in 3-5 business days
“Besëlidhja e hirit” është shprehja më e saktë dhe e gjerë për të përshkruar planin e shpengimit që përshkon Biblën. Duke... More > kuptuar këtë besëlidhje, ne do të njihemi me mesazhin kryesor të Biblës dhe në të njëjtën kohë do të pajisemi me një skicim të historisë e zbulesës së tij. Në këtë studim të vogël, interesimi ynë kryesor do të jetë historia e besëlidhjes së hirit. Ne besojmë se ky theksim do të na japë një vëzhgim e përvijim më të qartë të Biblës.< Less

Top 10

see more >
 
1
The CashPT® Blueprint: How I Built and Scaled a Successful Cash-Based Physical Therapy Practice Even When I Was Told It Was Unethical, a Bad Idea and That No One Would Pay More Than Their Copay for Physical Therapy! The CashPT®... By Aaron LeBauer
Paperback: $19.97