More From Fatmir Terziu

DASHURIA BEKOHET NË ELBASAN By Fatmir Terziu
Paperback: $10.78
Prints in 3-5 business days
Udhëtimi nëpër poezinë e Terziut, i ngjan asaj bredhjes dehëse nëpër kodra dhe brigje të blertë kërshërie…nëpër skuta shpirti,... More > në një re-alitet të trishtë, në një mal me borë, në një cep të lagur udhe prej shiu ... mbi gjethe të vesuara trëndafili, në ylbere të klorofiltë pranvero-rë…në një pasqyrë të qashtër ndërgjegjeje, në një truk gjimnazistësh, në një kujtim të bukur miqsh, nëpër dashuri të papërfunduara studen-tësh…< Less
Folie à Deux By Fatmir Terziu
Paperback: $16.36
Prints in 3-5 business days
Është cilësuar si një nga shkrimtarët më të vlerësuar të viteve të fundit. është dekoruar nga Presidenti i Republikës me... More > dekoratën e lartë “Mjeshtër i Madh”. Veprat e autorit janë publikuar në UK nga BBC, ku autori ka fituar dhe një kompeticion me tregimin “Hija Diamant” (Ghost Diamond). Krijimet e Fatmir Terziut janë përfshirë në disa Antologji Kombëtare, duke përmendur Antologjinë poetike Kombëtare “Pena e vjeshtës së artë”, Antologjinë poetike “Metaforë malli”, Antologjia e Letërsisë “Lule për lulet”, “Eagles Voices”, “Lotë malli” etj. Ka marë disa vlerësime Kombëtare dhe Ndërkombëtare. Shkruan në të gjitha gjinitë letrare.< Less
Mbi dudë By Fatmir Terziu
Paperback: $18.26
Prints in 3-5 business days
Në roman ngërthejnë çudira që të befasojnë. Nëse ndodh kështu, merita është e autorit. Për Niçen,- thoshin,- ishte depozitë... More > dijesh. Pa menduar se po bëj ndonjë blasfemi, lexoni romanin dhe kini për të më dhënë të drejtë. (P. Hysi)< Less
Turma Letrare: “CLIQUE” By Fatmir Terziu
Paperback: $15.49
Prints in 3-5 business days
Unë dyshoj se të gjithë e dinë hapësirën, që vetë hapësira i mban, por nuk e kanë të qartë se vetë hapësira e tyre... More > është ajo që i ngjesh dhe i ngushton në hapin e hapjes së vetes tek hapësira. Deri tani thuhet pak se termi “hapësirë” është problematik. Vetë krijuesit e qasin si arsye, si faktor, por kur ngrihet faktori problematik, sidomos ata që kanë krijuar në dy hapësira kohore, (faktorizuese ose jo) diktohen nga morali, nga vetë didaktika. Ata japin një shkëndijëz, atë shkëndijëz letrare si një e shtënë... paralajmëruese.< Less

Top 10 This Week

see more >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
Birth Log Book Birth Log Book By Emily Rumsey
Paperback: $20.00
 
 
10
LOOKING FOR A MIRACLE...LOOK WITHIN YOUR LIFE LOOKING FOR A... By May Lewis
Paperback: $6.20