Show Bookstore Categories

KAFKA E KOHËS - Poezi

ByENGJËLL I. BERISHA

Usually printed in 3 - 5 business days
Pothuajse, shumica e librave poetikë, të botuara pas luftës në Kosovë, janë lirikë e luftës. Lirikë e tillë është edhe kjo e librit “Çati eshtrash” të Engjëll I. Berishës. Në sfondin e saj të përgjithshëm bashkëjetojnë ende jehonat e gjëmimet e shpirtit dhe shenjat e rezistencës anteike. Holokausti, eksodet biblike, martirizimet. Zemërimi i poetit, për ta gjykuar barbarinë, është i pafund. Ndërsa poezia na vjen si dëshmi e gjurmë shpirti, e përbiruar nëpër vuajtje, vdekje, rrënime e tmerre, nëpër shkretëtirat e mundimeve kolektive. E, mbi të gjitha, poezia dëshiron ta shquajë edhe një dëshmi tjetër: dëshminë e mbijetesës, dëshminë e kikave të etnisë. Prend Buzhala

Details

Publication Date
Aug 31, 2011
Language
Albanian
ISBN
9781447812845
Category
Poetry
Copyright
All Rights Reserved - Standard Copyright License
Contributors
By (author): ENGJËLL I. BERISHA

Specifications

Pages
116
Binding
Perfect Bound
Interior Color
Black & White
Dimensions
US Trade (6 x 9 in / 152 x 229 mm)

Keywords

Ratings & Reviews