Show Bookstore Categories

Ne Detin E Syve Te Mi

ByMarjeta Rrapaj

Vëllimi poetik “ Në detin e syve të mi“ është libri i parë i autores Marjeta- Shatro Rrapaj që troket në portën e madhe të librit shqip dhe që në fillim kjo krijuese kërkon të depërtojë në këtë aureolë me autentitet të plotë, me zërin e saj individual, me prurjet dhe gjetjet e befta poetike duke krijuar stilin dhe kreaturën e vet letrare. Lakonizmi i vargjeve dhe tematika e gjerë krijojnë hapësirën e duhur të një vepre të mirfilltë, ku përbrenda saj ndesh të gjithë elementët e duhur poetikë; meta-forikën, kadencën e fjalës, simbolikën e përdorur, meta-fizikën dhe për më tepër elokuencën dhe estetikën. Varjimi i ideve të hedhura është më tepër se një për-shfaqje midis ngjyrimeve jetë të natyralizuara në telajon e hapur, është një valëzim dallgësh që trazon dhe detraton shpirtin, është një vizion që zotëron dhe udhëheq botëkuptimin dhe për më tepër është një ide e krista-lizuar që performon filozofinë mendim!

Details

Publication Date
May 24, 2018
Language
Albanian
ISBN
9781387835959
Category
Poetry
Copyright
All Rights Reserved - Standard Copyright License
Contributors
By (author): Marjeta Rrapaj

Specifications

Format
PDF

Ratings & Reviews