Show Bookstore Categories

Shtegtim Me Muzgun

ByMarjeta Rrapaj

Autorja Marjeta Shatro - Rrapaj vjen me vëllimin e dytë poetik “Shtegtim me muzgun“, botim ky që e ngre në shkallë më të lartë krijuese dhe e konsolidon më shumë në rrugën e saj drejt poezisë. Që në fillim të këtij vëllimi ndeshemi me larminë poetike të gërshetuar me elementët e natyrës (simbolikë e njohur kjo për karakterin krijues), por tashmë të shtrirë në hapësirë dhe kohë, në dimesione shumë më të gjera dhe vizion që kapërcen në gjithë koloritin e ngjyrës jetë. Të ardhura këto vargje krejt natyrshëm, lirshëm dhe me shije estetike të lartë, plot konfiguracion dhe gjuhë figurative, përshfaqin atë dritë shpirti që rrezaton dhe mbetet herë tek një valë (ndjesi e lidhur me vetë misticizmin det), herë tek muzgu i thyer (muzë), herë tek dritëhija e zbehtë e natës përmes yjeve dhe hënës (përjetim) e herë tek lindja e diellit (ngjallja e notave shpresë).

Details

Publication Date
May 24, 2018
Language
Albanian
ISBN
9781387835805
Category
Poetry
Copyright
All Rights Reserved - Standard Copyright License
Contributors
By (author): Marjeta Rrapaj

Specifications

Format
PDF

Ratings & Reviews