Show Bookstore Categories

JAKUP KRASNIQI - FJALIME TE ZGJEDHURA

ByPETER TASE

Usually printed in 3 - 5 business days
Njëri ndër personalitetet më emblematike të historisë së kombit shqiptar, ka qenë e ka mbetur Hasan Vuçitërna i njohur më tepër me mbiemrin “Prishtina”, që e mori kur përfaqësonte Prishtinën në Parlamentin e Perandorisë Osmane në vitet 1908 - 1912. Veprimtaria dhe lufta e tij u shqua sidomos gjatë periudhës së kryengritjeve nacionalçlirimtare shqiptare, të viteve 1908 – 1912, që pashmangshëm çuan në Pavarësinë e Shqipërisë, më 28 Nëntor 1912, gjatë të viteve të rënda për Shqipërin, në luftën për jetë a vdekje (1914 – 1920), gjatë Lëvizjes demokratike e të konsolidimit të shtetit shqiptar demokratik dhe gjatë Lëvizjes Kombëtare Çlirimtare të Kosovës, të viteve 1918 – 1924, por edhe gjatë luftës për demokratizimin e Shqipërisë, pas dhjetorit të vitit 1925 e tutje

Details

Publication Date
Sep 24, 2011
Language
Albanian
Category
History
Copyright
All Rights Reserved - Standard Copyright License
Contributors
By (author): PETER TASE

Specifications

Pages
208
Binding
Linen Wrap
Interior Color
Black & White
Dimensions
US Trade (6 x 9 in / 152 x 229 mm)

Ratings & Reviews