Show Bookstore Categories

BEKTASHIZMI DHE TEQEJA SHQIPTARE NË AMERIKË

ByXhevat Kallajxhi

Usually printed in 3 - 5 business days
Bektashizmi është një Sekt islam, liberal, i cili frymëzohet nga ndjenjat me te thella te mirëdashjes dhe vëllazërimit midis te gjithë njerëzve. Përveç kësaj, Teqetë bektashiane ne Shqipëri luajtën një rol me rëndësi gjate periudhës se Rilindjes. U-bene qendra kryesore për përhapjen e idesë kombëtare, për shpërndarjen e librave shqipe dhe për strehimin dhe fshehjen e patrioteve dhe luftëtarëve të lirisë, qe ndiqeshin nga forcat shtypëse të qeverise otomane. Teqetë luajtën gjithashtu një rol me rëndësi për përparime ne fushën shoqërore, për luftimin e paragjykimeve dhe të fanatizmit, si edhe për forcimin e ndjenjave të dashurisë midis të gjithë bijve të trollit shqiptar.

Details

Publication Date
Oct 27, 2010
Language
English
ISBN
9781563169649
Category
Religion & Spirituality
Copyright
All Rights Reserved - Standard Copyright License
Contributors
By (author): Xhevat Kallajxhi

Specifications

Pages
81
Binding
Paperback
Interior Color
Black & White
Dimensions
US Trade (6 x 9 in / 152 x 229 mm)

Ratings & Reviews