Show Bookstore Categories

Image of Author Lek Pervizi

About
Lek Pervizi

Lek Pervizi u lind në Skuraj të Kurbinit më1929, në një famiije fisnike me tradita patriotike. Kreu shkollën fillore e të mesme në Itali dhe vazhdoi liceun Artistik në Tiranë për pikturë. U dallue për talentin e tij artistik e letrar dhe që në moshë fare të re merret me krijim¬tari poetike duke shkrue disa poezi e dy poema, që mjerisht kanë humbun. Di¬ktatura komuniste e përse¬kutoi atë familjarisht, duke e pllakosun në burgje e kampe internimi gjatë giithë periudhës 45-vjeçare, për arsye të prindit të tij, Gjeneral Prenk Pervizit, i arratisun politik jashtë shtetit. Shembja e komunizmit i jep mundësi të fitojë lirinë në Belgjikë, ku me¬njëherë nis të shkrujë mbresat e tij poetike Edhe si piktor, mbeti pa mundësi krijimtarie, ndonëse i nivelit të naltë.