Author Spotlight
Fatmir Terziu' s Books (Libra nga F. Terziu)
Mbi dudë By Fatmir Terziu
Paperback: $18.26
Prints in 3-5 business days
Në roman ngërthejnë çudira që të befasojnë. Nëse ndodh kështu, merita është e autorit. Për Niçen,- thoshin,- ishte depozitë... More > dijesh. Pa menduar se po bëj ndonjë blasfemi, lexoni romanin dhe kini për të më dhënë të drejtë. (P. Hysi)< Less
Turma Letrare: “CLIQUE” By Fatmir Terziu
Paperback: $15.49
Prints in 3-5 business days
Unë dyshoj se të gjithë e dinë hapësirën, që vetë hapësira i mban, por nuk e kanë të qartë se vetë hapësira e tyre... More > është ajo që i ngjesh dhe i ngushton në hapin e hapjes së vetes tek hapësira. Deri tani thuhet pak se termi “hapësirë” është problematik. Vetë krijuesit e qasin si arsye, si faktor, por kur ngrihet faktori problematik, sidomos ata që kanë krijuar në dy hapësira kohore, (faktorizuese ose jo) diktohen nga morali, nga vetë didaktika. Ata japin një shkëndijëz, atë shkëndijëz letrare si një e shtënë... paralajmëruese.< Less
AVOKATI NAIM HASANI MODELI SHQIPTAR I INTEGRIMIT By Fatmir Terziu
Paperback: $8.00
Prints in 3-5 business days
Ne ia dedikojmë vlerave. Ne ia dedikojmë Njeriut, integralit të komunikimit, integrimit. E thella e nivelit të komunikimit dhe vetë integrimit nuk është thjesht... More > komunikimi, por bashkësia komunitare e komunikimit, angazhimi komunitar dhe ndihma komunitare drejt jetikes që barazpeshon vlerat. Ajo është e pafjalë ... përtej fjalës ... përtej konceptit.< Less
POEZIA, ‘HARAÇI’ TJETËR PËR KOHËRAT By Fatmir Terziu
Paperback: $7.74
Prints in 3-5 business days
Iliriana s’ndjek asnjë modë: në vitet e shumta të krijimtarisë së saj poetike mbeti gjithnjë vetvetja. Mund të perifrazoj këtu një nga... More > poezitë e saj: ”Jam e mbetem Ofeli”, domethënë një qenie fine dhe e ndjeshme. Iliriana s’e përkuli poezinë e vet ndaj rregullave të hekurta të “realizmit socialist”, nuk iu tremb shprehjes së sinqertë të ndjenjave të veta, të kontrolluara rreptësisht në atmosferën e diktaturës. Klara Kodra< Less
Zjarri është Blu By Fatmir Terziu
Paperback: $17.30
Prints in 3-5 business days
Gjëja e parë që ndjen në leximin e veprës së Fatmir Terziut është konceptimi origjinal i saj prej autorit. Ngjarjet ecin vrullshëm në një... More > sintezë mendimi e veprimi, pa ujra të tepëruara e shpjegime të kota që hollojnë dinamikën dhe zbehin kureshtjen< Less
Pas shiut (After the rain) By Fatmir Terziu
Paperback: $15.31
Prints in 3-5 business days
Poezia e Fatmir Terziut, e thellë dhe e mençur në gjykimet e saj (Prof Vangjush Ziko)
PROFIL NË GOTË By Mirela Terziu
Paperback: List Price: $14.71 $10.30 | You Save: 30%
Prints in 3-5 business days
Mirela ashtu si në rastin e teorive kritike femërore në poezi, duket se rreket dhe kërkon apriori për të marrë një konceptim pozitivist në librin e saj,... More > pasi shumë herë ajo shpjegon fenomenet në poezi me detaje biografike.< Less
DISIMETRIA, UNIVERSIALITETI, OKSIMORONI, (ANTI)MISIGONIA By Fatmir Terziu
Paperback: $18.44
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
Tre të verbër u pyetën të përcaktojnë një elefant. I pari preku këmbën e tij dhe tha se ishte një lloj peme. I dyti iu afrua bishtit të tij dhe... More > tha se ishte një lloj gjarpëri. I treti, duke prekur e ndjerë veshët e tij, tha se krijesa kishte krahë dhe ndoshta do të ishte një lloj zogu. Kjo histori me kuptim figurativ, mësohet të jetë treguar shumë kohë më parë për të testuar aftësinë e perceptimit të sendeve e gjërave.< Less
ELBASANI NË ARKIVAT BRITANIKE By Fatmir Terziu
Paperback: $18.45
Prints in 3-5 business days
Elbasani në arkivat britanike është qysh herët. Emri i tij përmendet i ndërlidhur me mjaft faktorë ballkanikë, shqiptarë dhe më gjerë.... More > Është një emër që pason qytetërimin mes Rrugës Egnatia, është vetë ardhja e tillë e shenjtë që në udhëtimet e Shën Paul. Por emri i tij është një referencë qëndrese, identiteti dhe force. E hasim në mjaft korrespodenca, letra, shkëmbime diplomatike, gazeta e materiale të tjera arkivore deri në nënshkrimin ‘sekrete’. Emri i tij fatmirësisht në pak raste është deformuar, ndërsa qëndron i pastër dhe mjaft konkret në gjetje. Me të lidhen mjaft emra të huaj, emra shqiptarë të fushave të ndryshme që në kohë të hershme e deri në ditët tona. Për këtë është dhe ky studim që mendoj se do të plotësojë një mangësi të dukshme në gjetjen e gjërave të sakta që lidhen me fatin e kësaj treve.< Less
Era nuk jepet me qira By Fatmir Terziu
Paperback: $20.68
Prints in 3-5 business days
Libra poetikë nga autori: 1. “Mos hesht” 2. “Ecje në qelq” 3. “Kohëbota” 4. “Lumenjtë e... More > ëndërrave” 5. “Miriapodë” 6. “Xhungël mendimesh” 7. “Borxh ajrit” 8. “Era nuk jepet me qera” “Terziu, poet edhe në publicistikë, një Lorka i vërtetë” Agim Shehu< Less