Author Spotlight
Marko's Store
ARMIKU I POPULLIT By DANIEL GÁZULLI
eBook (PDF): $5.00
Jeta ime Si një penelatë reshë, flakë tej në qiell nga dora e plogët e një piktor të lodhur - jeta ime.
DETI NË MES By DANIEL GÁZULLI
eBook (PDF): $5.00
Një borë e paqtë mbi të shkuaren do të doja të binte e të më mbulonte varrët e dhimbjes që ende më mundojnë. Poezia “Bora”
TË HUAJT PËR SHQIPËRINË DHE SHQIPTARËT. EDICIONI 2 By PIRO TASE
eBook (PDF): $10.00
“Flasin në gjuhën shqipe” historianë të lashtësisë: që nga Herodoti e Tit Livi e deri tek historianët bashkëkohorë,Hammond e Arnold... More > Tonybee. Për herë të parë 'flet shqip' Wiliam Plomer me "Diamandin e Janinës". "I ftuar" është edhe albanologu i shquar Robert Elsie. Është historia e një vendi të lashtë dhe portreti I një populli autokton, i ndërtuar përmes shënimeve të “kronikanëve” të huaj në shekuj dhe që ka si 'protagonistë" gjeneralë të ushtrive pushtuese apo të atyre ndërluftuese në këto treva. Më shumë se 40 udhëtarë të huaj përshkruajnë me emocione bukurinë e veçantë të natyrës së këtij vendi dhe pasurinë shpirtërore të këtij populli. Ky vend bëhet objekt i peizazheve të tyre dhe i frymëzon ata për të shkruar faqe të tëra me mbresa nga udhëtimet e tyre.< Less
MËRGIMTAR NË ATDHE…! By DANIEL GÁZULLI
eBook (PDF): $5.00
Marin Zenta, viktimë dhe dëshmitar protagonist e njërës prej diktatuave më të egra, kthehet nga mërgimi që të rrëfejë “Kohën e... More > Ferrit”, por që në hapat e parë ai ndeshet brutalisht me një realitet që ka ndryshuar vetëm nga forma, por jo nga përmbajtja. Kjo e shtyn atë edhe më tepër që të mos tërhiqet para asgjëje, pse rrëfimi për “Kohën e Ferrit” do të ishte i mangët, nëse nuk do t’u çelen sytë njerëzve e të dalin nga ekstaza e gënjeshtër që jetojnë në një kornizë pseudodemokratike.< Less
TË HUAJT PËR SHQIPËRINË DHE SHQIPTARËT. EDICIONI 2 By PIRO TASE
Paperback: List Price: $26.00 $23.40 | You Save: 10%
Prints in 3-5 business days
“Flasin në gjuhën shqipe” historianë të lashtësisë: që nga Herodoti e Tit Livi e deri tek historianët bashkëkohorë,Hammond e Arnold... More > Tonybee. Për herë të parë 'flet shqip' Wiliam Plomer me "Diamandin e Janinës". "I ftuar" është edhe albanologu i shquar Robert Elsie. Është historia e një vendi të lashtë dhe portreti I një populli autokton, i ndërtuar përmes shënimeve të “kronikanëve” të huaj në shekuj dhe që ka si 'protagonistë" gjeneralë të ushtrive pushtuese apo të atyre ndërluftuese në këto treva. Më shumë se 40 udhëtarë të huaj përshkruajnë me emocione bukurinë e veçantë të natyrës së këtij vendi dhe pasurinë shpirtërore të këtij populli. Ky vend bëhet objekt i peizazheve të tyre dhe i frymëzon ata për të shkruar faqe të tëra me mbresa nga udhëtimet e tyre.< Less
MËRGIMTAR NË ATDHE…! By DANIEL GÁZULLI
Paperback: List Price: $15.08 $12.82 | You Save: 15%
Prints in 3-5 business days
Marin Zenta, viktimë dhe dëshmitar protagonist e njërës prej diktatuave më të egra, kthehet nga mërgimi që të rrëfejë “Kohën e... More > Ferrit”, por që në hapat e parë ai ndeshet brutalisht me një realitet që ka ndryshuar vetëm nga forma, por jo nga përmbajtja. Kjo e shtyn atë edhe më tepër që të mos tërhiqet para asgjëje, pse rrëfimi për “Kohën e Ferrit” do të ishte i mangët, nëse nuk do t’u çelen sytë njerëzve e të dalin nga ekstaza e gënjeshtër që jetojnë në një kornizë pseudodemokratike.< Less
ARMIKU I POPULLIT By DANIEL GÁZULLI
Paperback: List Price: $18.46 $15.69 | You Save: 15%
Prints in 3-5 business days
Jeta ime Si një penelatë reshë, flakë tej në qiell nga dora e plogët e një piktor të lodhur - jeta ime.
DETI NË MES By DANIEL GÁZULLI
Paperback: List Price: $20.92 $17.78 | You Save: 15%
Prints in 3-5 business days
(1 Ratings)
Një borë e paqtë mbi të shkuaren do të doja të binte e të më mbulonte varrët e dhimbjes që ende më mundojnë. Poezia “Bora”