Show Bookstore Categories

LAHUTARI SHQIPTAR

ByLEK PERVIZI

Usually printed in 3 - 5 business days
Kjo përmbledhje kangësh popullore përfshinë periudhën 1939 - 1992, atë ma të vuejtun dhe të kobshme të historisë së Shqipnisë. Prej asaj gurre të pashterrshme që rrjedh prej kohnave ma të lashta, gjithmonë e pastër dhe e kulluet, nuk mund të mos dilnin vepra të tjera të vlefshme për t'u radhitë në eposin mijavjeçar të kombit shqiptar. Si në të gjitha fushat e tjera, ashtu dhe në atë të folklorit tradicional pushteti komunist u mundue të ndikojë, duke imponue një drejtimm që t'i shërbente diktaturës dhe propagandës së saj. Kështu ajo krijimtari iu nënshtrue çenzurës dhe inkuizicionit të sistemit totalitar. Por ky popull që i mbijetoi rrëbeshëve shekullore të pushtimeve të hueja, që u vërsulën mbi të për ta asgjësue, ruente në vetvete atë forcë e fuqi të papënnbajtun për të iu përgjigjë të gjitha situatave të vështira e për t'i përshkrue e paraqitë ato sa ma realisht....

Details

Publication Date
Dec 31, 2010
Language
Albanian
ISBN
9781458309860
Category
Fiction
Copyright
All Rights Reserved - Standard Copyright License
Contributors
By (author): LEK PERVIZI

Specifications

Pages
174
Binding
Paperback
Interior Color
Black & White
Dimensions
Royal (6.14 x 9.21 in / 156 x 234 mm)

Keywords

Ratings & Reviews