Show Bookstore Categories

PSHERËTIMA E ERËS - POEZI

ByLEK PERVIZI

Lek Pervizi u lind në Skuraj të Kurbinit më1929, në një famiije fisnike me tradita patriotike. Kreu shkollën fillore e të mesme në Itali dhe vazhdoi liceun Artistik në Tiranë për pikturë. U dallue për talentin e tij artistik e letrar dhe që në moshë fare të re merret me krijim¬tari poetike duke shkrue disa poezi e dy poema, që mjerisht kanë humbun. I denuem dhe i ndaluem të merrej me krijimtari të lirë, e kaloi jetën në rrathët e ferrit ko¬munist, bashkë me mija viktima të tjera të pafajshme. Në ato kushte aq të vështira e të rrezikshme, me vullnet e vendosmëni të pamposhtun, mundi të krijojë e të ruajë në kujtesë, poezitë që paraqiten në këtë vëllim. Edhe si piktor, mbeti pa mundësi krijimtarie, ndonëse i nivelit të naltë. Në diasporë ai merret me shkrime të ndryshme, në poezi e prose. Boton e drejton qyshë nga viti 1993 re¬vistën "Kuq e Zi" dhe angazhohet me veprimtari patriotike, duke për¬krahun nismat që i përkushtohen çështjes sonë kombëtare

Details

Publication Date
Sep 27, 2011
Language
Albanian
Category
Fiction
Copyright
All Rights Reserved - Standard Copyright License
Contributors
By (author): LEK PERVIZI

Specifications

Format
PDF

Keywords

Ratings & Reviews